Primăria Timișoara cedează Biserica romano-catolică din Bălcescu, Episcopiei Romano-Catolice!

Primăria Timișoara a elaborat un proiect de hotărâre pentru aprobarea transferului fără plată al imobilului bisericii din Bălcescu către Episcopia Romano-Catolică. Astfel, imobilul construit între 1912 și 1913 se întoarce în patrimoniul comunității pe care o deservește.

Imobilul se află în proprietatea Primăriei Timişoara și a fost atribuit în 2018, prin contract de comodat Parohiei Romano-Catolice Timișoara III Elisabetin. Dreptul de folosință este gratuit pentru o perioadă de 25 de ani. Pentru transmiterea unor clădiri sau terenuri în proprietatea unităților de cult, este necesar ca acestea să fie în domeniul privat al municipiului.

Astfel, în condițiile legii, proiectul de hotărâre de Consiliul Local prevede trecerea în domeniul privat al Municipiului Timișoara a bunului imobil și transmiterea, fără plată, a dreptului de proprietate asupra imobilului.

Episcopia Romano-Catolică din Timișoara, în calitate de for tutelar al cultului romano-catolic de pe raza Diecezei de Timișoara, a solicitat în 2020 transmiterea fără plată în proprietatea parohiilor romano-catolice de care aparțin, a celor trei biserici romano-catolice din municipiul Timișoara: biserica romano-catolică “Sf. Ecaterina” din cartierul Cetate, biserica romano-catolică “Millenium” din cartierul Fabric și biserica romano-catolică “Preasfântă Inimă a lui Isus” din cartierul Bălcescu.

Alături de biserică, în 1926, a fost construită Mănăstirea Salvatorienilor din Elisabetin. Închisă în perioada regimului comunist, aceasta are în prezent în grijă un centru pentru copiii străzii și un azil de noapte pentru persoane nevoiașe.

Proiectul de hotărâre îl puteți consulta aici.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Înfiorător! Un bărbat a murit pe loc, după ce s-a răsturnat cu maşina pe care o conducea

Accident rutier grav, în această dimineaţă, provocat de şoferul unui autoturism, un borbat de 73 de ani. AcesTa a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, Pe DJ 592 D, care leagă municipiul Lugoj de localitatea Jabăr. CITEŞTE ŞI: Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină Maşina a părăsit partea […]

Se oprește apa, săptămâna viitoare, în mai multe localități din județ! Aquatim anunță mai multe lucrări la rețele

Luni, 4 iulie, între orele 9-15, se va întrerupe furnizarea apei în Giarmata Vii pentru executarea unei legături de conducte la intersecția străzilor Înfrățirii și Parcului. În același interval orar se va opri apa și în Moșnița Nouă, pe străzile Amsterdam, San Marino, București, Florența, Berlin, Lisabona, Podgorica, La Valetta și Viena, pentru executarea unei […]

Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină

La Timişoara a avut loc, în această după-amiază, Pride TM, un marş destinat comunităţii LGBTQ+. Aproximativ 500 de participanţi, membri ai comunităţii dar şi susţinători s-au adunat în parcul din spatele Casei Căsătoriilor, de unde au pornit prin oraş, pe un traseu stabilit de dinainte. CITEŞTE ŞI: Disperare în familia unei copile de 13 ani! […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.