Prima parcare publică multietajată din Timișoara intră în faza de întocmire a studiului de fezabilitate!

Astăzi a fost semnat contractul pentru elaborarea documentației pentru studiul de fezabilitate a parcării Louis Țurcanu, prin care vor fi realizate studiile necesare (topografic, geotehnic) pentru construcția primei parcări publice supraetajate din oraș.

Firma câștigătoare este Studio Art Construct (lider de proiect) și subcontractanții Total Grup Solutions, General Lux Therm, Civ Indust Proiect și Evam Constal. Contractul include și asistență de specialitate pe perioada prestării serviciilor de elaborare a documentației faza PT (proiect tehnic).

Aceasta se va afla la marginea Inelului I rutier al municipiului și va asigura o parte din necesarul de locuri pentru spital, dar și pentru zona centrală. Primăria Municipiului Timișoara intenționează să mai construiască o altă parcare publică și în zona Oituz, locația acesteia urmând să fie stabilită de Planul Urbanistic Zonal, comandat de municipalitate și care este în lucru.

Proiectul prevede o construcție de 4 sau 5 etaje, în regim de înălţime 2S/S+P+2E+terasă și etaj parțial. Construcția va avea elemente de accesibilitate, va fi dotată cu un lift și va avea locuri dedicate persoanelor cu dizabilități, conform legislației în vigoare.

Avem în vedere aprovizionarea clădirii cu panouri solare ca sursă alternativă prin proiect. De asemenea, 6 locuri de parcare vor fi dotate cu stații de încărcare pentru vehicule electrice și vor fi incluse și locuri pentru biciclete. Viitoarea parcare are un număr estimat de 250 de locuri, iar cu o ocupare zilnică de 5 mașini/loc/zi, clădirea va deservi 1250 de mașini/zi”, transmite viceprimarul Ruben Lațcău.

În ceea ce privește echiparea, se preconizează să corespundă exigențelor tehnice de funcționalitate stabilite prin reglementările tehnice, de patrimoniu și de mediu aflate în vigoare, respectiv:

– dotarea clădirii cu cel puțin un lift,

– posibilitatea de a folosi energie solară pentru iluminatul clădirii (ca sursă alternativă),

– sistem de supraveghere video,

– sistem complet de taxare,

– borne luminoase de direcționare autovehicule,

– instalație de ventilare și purificare aer,

– instalațiile de canalizare ale parcajului vor asigura preluarea apelor pluviale.

Valoarea contractului este de 188.160 lei (TVA inclus), iar termenul de realizare a tuturor documentațiilor este de 150 de zile.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO Protest al studenţilor la Timişoara! Sunt nemulţumiţi de modificările aduse la Legea Educației

Sute de studenţi din întreaga ţară protestează la Timişoara! Tinerii sunt nemulţumiţi că nu au fost consulaţi cu privire la noile modificări aduse Legii Educaţiei în ceea ce priveşte învăţământul superior.

Timişul se topeşte! Sunt aşteptate temperaturi de 40 de grade! ANM a emis cod portocaliu de caniculă

Temperaturi de până la 40 de grade sunt aşteptate în vestul ţării! Motiv pentru care ANM a emis un cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat.

Autospecială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt, în dotarea ISU Timiş! Investiţia e de aproximativ 800.000 de lei

Consiliul Județean Timiș cumpără o ambulanță specială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt. Aceasta va intra în dotarea ISU Banat.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.