Prejudiciu uriaş, la centrele de permanenţă din Timiş! Medicii nu pot justifica peste un milion de lei

Controlul demarat de prefectul de Timiş, la cele 47 de centre de permanenţă din judeţ, scoate la iveală mari probleme în ceea ce priveşte cheltuirea banilor.

Dincolo de faptul că suntem judeţul cu cele mai multe astfel de puncte medicale, numărul pacienţilor care beneficiază de serviciile de sănătate nu justifică sumele decontate.

Doar anul trecut au fost plătite 25 de milioane de lei către cele 47 de centre de permanenţă, iar pentru anul în curs, suma se ridică la 35 de milioane de lei, ca urmare a prelungirii programului de lucru.

CITEŞTE ŞI: Cel mai dulce eveniment, la USAB Timişoara! Vino să deguşti diverse sortimente de miere

În prezent, centrele sunt în intervalul orar 15:00 pm-8:00 am, iar în weekend-uri şi de sărbătorile legale, non-stop.

“În Cluj, județ comparabil cu Timişul, sunt doar 4 centre de permanență. Avem centre de permanență înființate haotic prin județ. În zona de est, de la Racovița până la Margina, nu e niciunul. În schimb, există centre în două comune vecine, la o distanță de 4 kilometri. Foarte densă este repartiția centrelor în zona urbană: 17 în Timişoara, 4 în Lugoj, în condițiile existenței de spitale cu secții de Urgență. Trei centre din Timişoara sunt la câte 500 metri unul de altul. Între alte două este o distanță de zece minute pe jos.Există centre cu o medie 3-4 pacienți / zi”, anunţă prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, care consideră că e nevoie de o eficientizare a acestor centre de permanenţă.

Pentru fiecare oră de funcţionare, CJAS decontează 80 de lei: 40 de lei pentru medic, 20 de lei pentru asistentă şi 20 de lei pentru cheltuieli.

CITEŞTE ŞI: Incendiu uriaş, la un depozit de furaje! Peste 10 ore s-au chinuit pompierii să stingă vâlvătaia

La această ultimă categorie, CJAS a decontat 5 milioane de lei, însă coordonatorii centrelor nu pot justifica modul în care au cheltuit 1.372.970 de lei.

Cea mai mare discrepanţă este în localitatea Gelu, unde suma primită pentru cheltuieli a fost de 112.000 mii de eli, însă personalul medical poate demonstra, cu documente, doar 2.000 de lei.

Însă, pe lângă banii decontaţi pentru cheltuieli, sunt mari semne de întrebare şi în privinţa celor o mie de lei pe zi, alocaţi pentru doctorul şi asistenta care deservesc un astfel de centru şi care, oferă în medie, servicii medicale pentru 3-4 pacienţi.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Timişul se topeşte! Sunt aşteptate temperaturi de 40 de grade! ANM a emis cod portocaliu de caniculă

Temperaturi de până la 40 de grade sunt aşteptate în vestul ţării! Motiv pentru care ANM a emis un cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat.

Autospecială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt, în dotarea ISU Timiş! Investiţia e de aproximativ 800.000 de lei

Consiliul Județean Timiș cumpără o ambulanță specială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt. Aceasta va intra în dotarea ISU Banat.

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.