Polițiștii locali, pe post de profesori! Le-au vorbit elevilor despre bullying

În săptămâna premergătoare vacanței de Paște a elevilor, polițiștii locali au continuat  activitățile de prevenire în unitățile de învățământ arondate.

Este o campanie care are ca scop, creșterea gradului de siguranță al elevilor și al personalului didactic, dar și prevenirea delicvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar.

Astfel, în ultima săptămână, un polițist local și un reprezentant al Biroului Consultanță și Evidență Juridică au explicat elevilor din clasele a V-a și a VI-a de la Liceul Jean Louis Calderon și de la Școala Rudolf Walther,  ce este bullying și delicvență juvenilă, fiind prezentate situații cu care aceștia se pot confrunta atât la școala, cât și în mediul familial, această categorie de vârstă fiind cea mai expusă la astfel de fenomene.

Reprezentanții Poliției Locale Timișoara au explicat  copiilor ce înseamnă bullying, care sunt caracteristicile acestui fenomen, cine poate fi implicat, cum poate fi identificat agresorul, victima și martorii.

Elevii au fost instruiți cu privire la necesitatea comunicării cu părinții, cadrele didactice și cu autoritățile în momentul în care simt că sunt în pericol, pentru a se putea interveni la timp în orice situație neplăcută.

Poliția Locală Timișoara desfășoară periodic astfel de activități de prevenire, pe lângă cele de supraveghere a afluirii și defluirii elevilor de la cursuri, la cele șapte unități de învățământ care funcționează în zece locații din Timișoara.

Programul de informare urmează să fie extins și la nivelul asociațiilor de părinți.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Probleme cu apa din cauza caniculei! Presiune scăzută în mai multe localități din Timiș

Din cauza consumului excesiv de apă datorat perioadei caniculare, în localitățile Criciova, Cireșu și Jdioara se înregistrează o presiune scăzută și este posibil ca acestea să rămână fără apă. Autoritățile atrag atenția că utilizarea apei din rețeaua publică pentru udatul grădinilor și a zonelor verzi este interzisă. Conform normelor în vigoare, necesarul de apă pentru […]
primaria tm

Primăria Timişoara se digitalizează! O actriţă, implicată în procesul de tehnologizare

Începând de luni, 4 iulie, vechea centrală analogică a Primăriei Timișoara va intra în pensie și va fi înlocuită de o centrală digitală nou-nouță. Vocea care îi va ajuta pe timișoreni să obțină informațiile de care au nevoie sau să intre în legătură cu anumite departamente și direcții îi aparține cunoscutei actrițe timișorene Olga Török. […]

Arme furate dintr-o locuinţă! Hoţii au dat atacul de patru ori la rând, la aceeaşi adresă

Doi indivizi de 29, respectiv 30 de ani, au fost prinşi în fralgrant, în timp ce încercau să pătrundă pe o proprietate privată. S-a întâmplat azi-noapte, în Făget, iar atacatorii nu erau la prima lovitură de acest gen.În alte trei nopţi au intrat prin efracţie, în aceeaşi locuinţă de pe strada Gheorghe Doja, de unde […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.