Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Surpriză, la PMP Timiş! Alexandru Mutruc intră în cursa pentru Primăria Timişoara! Sămărtinean a spus “pas”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi în ultima perioadă s-a vorbit despre candidatura lui Cornel Sămărtinean la Primăria Timişoara, din partea PMP, acesta nu intră în cursă.

În schimb, a fost desemnat omul lui de încredere, Alexandru Mutruc, cel care în prezent deţine funcţia de secretar de stat în ministerul Transporturilor.

Decizia a fost luată în urma consultărilor interne cu membrii și simpatizanții PMP Timiș.

CITEŞTE ŞI: Spitale pline, în judeţul Timiş! Sunt peste 200 de bolnavi de coronavirus internaţi, iar 20 dintre ei se zbat între viaţă şi moarte

În acelaşi mod a fost uată şi hotărârea ca Sămărtinean să candideze pentru funcţia de preşedinte CJT.

Cornel Sămărtinean este deputat din 2012, primua dată fiind ales pe listele PD-L, apoi pe listele PMP.

„În 2012 când am candidat prima oară, am spus că nu vreau să rămân un deputat anonim! Îmi amintesc că am candidat sub sloganul ACUM AI DEPUTATUL TĂU! M-am ținut de această promisiune: sunt cel mai activ parlamentar de Timiș. Am avut cele mai multe interpelari, inițiative legislative, amendamente și propuneri care au vizat problemele cu care se confruntă timișenii dintre toți parlamentarii din Timiș. Timp de 8 ani m-am luptat pentru Timiș în Camera Deputaților, dar deciziile luate acolo, la București, întârzie nepermis de mult să influnțeze în bine viața oamenilor din teritoriu. ACUM îmi propun să schimb asta. Cum? Simplu... ACUM VIN LA CONSILIUL JUDEȚEAN! M-am decis să candidez la funcția de președinte al  Consiliului Județean Timiș și să câștig pentru ca deciziile pe care le iau să ajungă să îmbunătățească mult mai repede și mai eficient viețile oamenilor. Vreau să schimb, în primul rând, percepția profund greșită că cei care ajung în funcții publice sunt stăpânii absoluți ai bugetelor locale sau județene și că pot cheltui oricât, oricum și pentru orice din ele. De aceea, atât la Consiliul Județean, cât și în restul primăriilor, noi cei din PMP vom trata banii publici ca și când ar fi banii familiei sau banii unei firme. Tu la tine acasă, sau în firma ta, niciodată nu vei plăti mult mai mult decât prețul pieței pentru un produs sau un serviciu, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori acum în Timiș”, a spus Cornel Sămărtinean.

Alexandru Mutruc are 31 de ani, este inginer absolvent al Universității Politehnica din Timișoara, și din ianuarie 2020 este ministru secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

„Tinerețea și experiența acumulată ca ministru sunt atu-urile mele principale în bătălia electorală care a început deja la Timișoara. Toată lumea vorbește că vrea oameni tineri și noi în politică și în administrație. Iată-mă! Am învățat ce înseamnă să conduci o echipă de când sunt ministru în Ministerul Transporturilor. Vin la Primăria Timișoara să schimb celebrele expresii pe care timișorenii mereu le aud <<nu se poate>> sau <<nu sunt bani>>. Bani sunt foarte mulți, Timișoara are cel mai mare buget din țară după București. Problema este modul în care se cheltuie acești bani: discreționar, clientelar și fără transparență. Unde mai pui că 99 la sută din achizițiile publice sunt făcute la prețuri exorbitante, cu mult peste prețul pieței. Vreau să schimb acest lucru! TOATE, DAR ABSOLUT TOATE contractele, toate achizițiile, toate plățile din bugetul local vor fi afișate pe site-ul primăriei. Oricine va putea să le vadă. Nu vor mai exista contracte secrete, nu vom mai arunca banii publici pe fereastră”, a spus Alexandru Mutruc.

CITEŞTE ŞI: Aproape 70.000 de cazuri de coronavirus şi aproape 3.000 de morţi! Bilanţul negru al epidemiei de COVID-19

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login