Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Scandal de proporţii, la vârful PSD Arad! Doi lideri importanţi ai filialei, la cuţite

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În această după-amiază, social-democraţii din judeţul Arad trebuie să îşi aleagă o nouă conducere a filialei.

Pentru funcţia de preşedinte, şi-au manifestat interesul: Dorel Căprar, actualul preşedinte al organizaţiei, şi Mihai Fifor, fost ministru al Apărării.

Acesta din urmă însă, nu şi-a depus deocamdată candidatura, având posibilitatea să facă acest lucru, şi în cadrul Conferinţei.

CITEŞTE ŞI: Zeci de elevi protestează în fața Prefecturii din Timişoara! Care sunt nemulțumirile lor?

Pe ultima sută de metri însă, conducerea centrală a PSD a stabilit ca alegerile de la Arad să aibă loc la o data ulterioară.

“Având în vedere situaţia politică actuală, care impune prezenţa conducerii PSD la Bucureşti, pentru organizarea activităţilor politice din perioada imediat următoare, conducerea partidului a decis amânarea Conferinţei Extraordinare a Organizaţiei Judeţene PSD Arad. În acest sens, pentru a asigura prezenţa conducerii naţionale a partidului la lucrările Conferinţei Extraordinare, data conferinţei va fi stabilită de comun acord”, se arată în documentul semnat de preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.

Căprar a nu a ţinut cont de această decizie, spunând că este absolut necesară organizarea alegerilor interne, pentru ca organizaţia să se poată ocupa de campania electorală pentru scrutinul din iunie.

"Îmi pare rău să constat că motivul dumneavoastră pentru amânarea Conferinței Extraordinare Județene este nestatutar și neavenit, cel puțin având în vedere faptul că și alte organizații județene ale partidului au desfășurat alegeri interne fără prezența vreunui reprezentant al conduceii centrale a partidului, prezență care este de dorit, dar nu obligatorie. Dacă totuși vă permiteți să participați mâine la Conferința noastră, știind că sunteți prezenți în Transilvania, sunteți bineveniți la Conferința Extraordinară a Organizației PSD Arad, organizată conform Statutului, cu rugămintea de a ne informa privind datele tehnice ale sosirii persoanei desemnate de conducerea centrală a partidului", a răspuns Dorel Căprar, printr-o adresă oficială, transmisă preşedintelui PSD.

Situaţia l-a revoltat pe celalalt aspirant la funcţia de preşedinte PSD Arad, care a anunţat că nu va fi prezent la Conferinţa Judeţeană şi astfel nu va fi nici candidat.
“Eu nu mă retrag niciodată, cum încearcă unii să împrăştie în oraş, ca fake-news. Ar vrea poate, unii, dar nu vor avea această satisfacţie! Eu respect decizia conducerii partidului, care a dispus amânarea conferinţei.
Greu, frate, greu... Greu să faci diferenţa între <<a te retrage>> dintr-o competiţie şi <<a refuza>> să participi la o competiţie viciată în profunzimea ei. Treabă de semantică… şi de principia pe care refuz să le încalc(…) În fine... greu să înţelegi ce înseamnă să ai principii, dacă nu le-ai avut toată viaţa”, a scris Mihai Fifor, pe pagina lui de facebook.

CITEŞTE ŞI: Reacţia Poliţiei de Frontieră Timioara, după ce un angajat a fost umilit de un individ pe care încerca să îl legitimeze

Fosul ministru al Apărării a lansat şi un atac dur la adresa lui Căprar.

“Este trist că organizaţia a fost târâtă în această goană bolnavă după putere. Nu aşa trebuie să arate PSD Arad. Nu aşa trebuie să continuăm, dacă vrem să mai avem vreo şansă de a reveni la linia de plutire”, a mai scris Fifor.

Alegerile din PSD Arad se vor desfăşura începând cu ora 17:00, iar tabăra care nu îl susţine de Dorel Căprar spune că acestea vor fi anulate, pe motiv că nu ar fi organizate statutar.

 

 


Eu refuz sa girez o "competitie" organizata de unul dintre candidati dupa bunul plac, fara transparenta, consultare si cu incalcarea grosolana a statutului si a oricarei discipline de partid.
Daca se voia competitie, presedintele nu mai era "presedinte" care sa impuna cu brutalitate votul nestatutar, ci devenea "candidat", care sa respecte regulile jocului, ca toata lumea, asa cum le prevede clar statutul. Iar organizator era, in mod firesc, cel desemnat tot de statut, adica secretarul executiv.
In fine...greu sa intelegi ce inseamna sa ai principii, daca nu le-ai avut toata viata.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login