Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Scandal în PNL Timiş! Lista candidaţilor la Consiliul Judeţean, atacată din interior!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Componenţa, dar mai ales modul de întocmire a listei cu candidaţii PNL la Consiliul Judeţan Timş este aspru criticată de unul dintre liberalii cu vechime.

Este vorba despre Viorel Coifan, care are o experinţă vastă în administraţia publică şi central, în cea parlamentară dar şi în managementul proiectelor europene.

Însă, în ciuda CV-ului impresionant şi a faptului că este unul dintre primii membri ai PNL, Coifan nu se regăseşte pe lista cu candidaţi.

“Am solicitat de nenumărate ori ca să fie definite criteriile obiective, cuantificabile, în urma cărora să se facă o ierarhizare a celor care au completat o așa zisă „Listă de aspirații”. Evident, aceste criterii nu trebuiau să conțină elemente ca și numărul de postări pe FB, numărul de like-uri ... și nici să se practice cuantificări cu punctaje având patru zecimale. Politica nu este farmacie, dar nici joc supus hazardului și bunului plac al unuia sau altuia dintre vremelnicii conducători. Eu nu voi discuta despre componența listei, deși aș putea să o fac. Sunt unii dintre colegii față de care am tot respectul, iar pe alții nu-i cunosc”, a scris Viorel Coifan, pe facebook.

CITEŞTE ŞI: Doliu în Poliţia din Timiş! Un agent de la Frontieră a murit la doar 43 de ani, infectat cu COVID-19

Deşi nu vrea să îşi atace nominal colegii, Coifan spune că lista conţine oameni care nu s-au remarcat cu nimic în actualul mandat şi că lista de candidaţi nu se bazează pe criterii de performanţă.

Coifan vorbeşte şi despre persoane necunoscute, care au fost promovate pe listă în mod ciudat, dar şi despre încălcarea statului partidului.

Tocmai din acest motiv, anunţă că va anunţa conducerea partidului, despre ceea ce se întâmplă în Timiş.

“Statutul PNL prevede ca listele de candidați, votate în Biroul Permanent Județean, să fie prezentate spre validare unui organism ierarhic superior denumit Colegiul Director Județean și care cuprinde practic toate structurile reprezentative al PNL la nivel județean. Abia după aceea listele pot fi făcute publice.
Această prevedere statutară nu a fost respectată. Prin urmare, în calitatea mea de membru de partid, fost președinte al organizației între 1992-2000, voi sesiza Biroul Permanent Național și, evident, pe președintele Ludovic Orban. Nerespectând Statutul și practicile democrate de aplicare a lui, există riscul derivelor totalitare tocmai în anul în care celebrăm 30 de ani de la Revoluția Română, începută aici în Timișoara”, a mai scris Coifan, pe pagina lui de facebook.

Acesta şi-a încheiat postarea cu un apel la colegii lui, cărora le cere să reflecteze la aceste lucruri, în special celor care “nu suportă jocurile de culise mai ales când acestea pot produce repercusiuni grave asupra onorabilității PNL”.

CITEŞTE ŞI: VIDEO: Nenorocire în miez de noapte! O barcă în care erau trei bărbaţi, s-a scufundat în râul Mureş

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login