Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Război total în ALDE Timiș! Președintele organizației, pus la zid de membrii excluși din partid

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Traian Stancu, vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș din partea ALDE, reacționează dur, după ce a fost exclus din partid.

El susține că nu a primit nicio informare oficială pe această temă și că a aflat de la portarul Consiliului Județean. În plus, el va contesta decizia, spunând că motivul invocat pentru excluderea sa din partid nu este unul real.

Am înțeles că am fost dat afară că nu mi-am plătit cotizația, lucru total fals. Am aflat de la portarul instituției pentru că mie nu mi-a transmis nimeni. Așa am aflat că ar fi venit o adresă de la acest domn Chițoiu la Prefectură, în care spunea că nu mai sunt membru de partid și acest lucru a dus practic la radierea mea din funcția consilier județean și automat de vicepreședinte al CJT. Cum eu nu am acces la aceste documente, nu pot să fac contestație momentan. Acest ordin nu se transmite nici măcar în plenul Consiliului Județean, se pleacă pe ascuns. Am avut azi cazul domnului Geană Nistor care nu a fost primit în cadrul ședinței de plen, din același motiv. A fost exclus din partid și implicit și-a pierdut funcția de consilier județean, dar el nu a fost înștiințat”, spune Traian Stancu. 

Nistor Geană a fost exclus în urmă cu o săptămână. Acesta ocupa funcția de consilier județean, iar la plenul extraodinar de astăzi nu a fost lăsat să intre în sală, fiind informat la începutul ședinței de către secretarul Consiliului că nu mai are acest drept. Geană vrea acum să-și caute dreptatea în instanță.

Chitanțe nu ni s-au dat de trei ani de zile, este cel mai grav aspect care se poate întâmpla la o filială a unui partid. Chitanțe nu a dat la nicio cotizație, din contră, noi am semnat pe niște hârtii că am dat banii. Este incredibil, eu am dat banii și eu semnez că i-am dat, când era normal ca cineva care a primit să-mi semneze că i-a primit. Oricând această hârtie poate să fie ruptă, oricând poate să spună că nu am plătit-o pentru că eu nu am nicio dovadă că am plătit-o. Azi mi-a spus secretarul Consiliului că nu am voie să particip la plen. Eu am făcut contestație la partid și aici și la București pentru modul în care am fost exclus. Am fost acuzat că nu am plătit de patru luni cotizația, deși în statut se vorbește de șase luni. Urmează să atac și hotărârea de la Prefectură, Ordinul Prefectului și voi merge în instanță pentru că cineva trebuie să plătească. Toate acuzele care s-au adus nu sunt reale. Nu poți să-mi ceri un raport de activitate când tu ai hotărât în luna noiembrie să se facă și tu în ianuarie mă dai afară că nu am dat raportul de activitate. E clar, a fost o chestie tendențioasă”, a declarat Nistor Geană, fost consilier județean.

O altă excludere din ALDE Timiș este Sorin Karagena. Acesta era următorul pe lista de consilieri care ar fi urmat să ia locul unuia dintre membrii excluși. El spune acum că a fost dat afară pentru că cei din conducerea ALDE au vrut postul pentru altcineva.

Ne aflăm în fața unui oarecare litigiu, s-a luat o decizie la care nici măcar nu ai fost inițial interpelat și trebuie să te supui unui ordin direct. și eu am fost acuzat de neplată a cotizației, în condițiile în care partidul îmi este dator nu doar din campanie ci și pentru alte lucrări pe care nu le-a plătit de trei ani”, a declarat Sorin Karagena.

Cei excluși îi mai acuză pe cei din conducerea locală dar și pe cei de la nivel național  de ”jocuri murdare”. Iar principalii vinovați ar fi secretarul general al partidului, Daniel Chițoiu, și președintele ALDE Timiș, Marian Cucșa pe care Stancu l-a numit ”coadă de topor”. 

Declar deschis războiul între autoritățile locale și autoritățile naționale. Acei domni Chițoiu există în fiecare partid, acele cozi de topor de care se folosesc, vorbeam de deputatul Cucșa, există în fiecare partid, și votul nostru al cetățenilor este aruncat la gunoi de un domn Chițoiu care nu a fost votat de nimeni, a fost numit de Călin Popescu Tăriceanu secretar în partid. Dacă nu va avea grijă să-l pună la punct sau măcar să îi ia atribuțiunile acest Chițoiu îi va distruge partidul”, a mai spus Traian Stancu.

În următorul plen al Consiliului Județea vor fi numiți în locul celor doi excluși, Mihaela Nagy (locul 6 pe lista ALDE) și Tudorică Valentin (locul 8 pe listă). Acesta din urmă va fi și propunerea ALDE pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean.

Ultima modificare Miercuri, 06 Februarie 2019 16:59

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

[FOTO] Cum va arăta primul bazin de înot, construit de Consiliul Județean, la Jimbolia?

[FOTO] Cum va arăta primul bazin de înot, construit de Consiliul Județean, la Jimbolia?

Consiliul Județean a demarat procedurile pentru construirea primul bazin didactic de înot.

Detalii

Victorie de etapă pentru Robu! Tramvaiele 1, 8 şi 9 circulă din nou pe vechile trasee. Temporar

Victorie de etapă pentru Robu! Tramvaiele 1, 8 şi 9 circulă din nou pe vechile trasee. Temporar

Primăria Timişoara caută dreptatea în instanţă, în ceea ce priveşte decizia celor de la Elba de a intrezice ca tramvaiele să întoarcă în zona gării, dat fiind că bucla de întoarcere este pe terenul lor.

Detalii

Internat pentru copiii cu dizabilităţi! Investiţia Consiliului Judeţean Timiş a fost deja aprobată

Internat pentru copiii cu dizabilităţi! Investiţia Consiliului Judeţean Timiş a fost deja aprobată

Consiliul Județean a lansat o nouă investiție importantă pentru estul județului.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login