Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

PSD Timiș, dinamitat din interior! Se vrea aducerea lui Bojin, la conducerea filialei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PSD Timiș a intrat în febra alegerilor interne, iar pentru funcţia de preşedinte s-a înscris până acum, un singur candidat:  actualul președinte interimar Călin Dobra.

20 de primari și președinți de filiale din județul Timiș se declară indignați de situația actuală din partid, și spun că în actuala formulă vor pierde toate alegerile. Aceștia îl vor înapoi pe fostul președinte Titu Bojin, care susțin ei, este singurul om care îi poate ține uniți și cu care se pot relansa ca formațiune politică.

CITEŞTE ŞI: Timișorenii, chemați la o nouă acțiune de protest, sub deviza ”Corupția poate fi învinsă! Nu abandonați”

“Cu Dobra la conducerea partidului, nu avem nici o șansă, conducerea centrală a partidului trebuie să se hotărască: ori noi, ori Dobra. Suntem hotărâți să plecăm din PSD Timiș la Pro România. Plecarea noastră din PSD înseamnă jumătate din electoratului județului Timiș, pentru că vorbim despre comune mari şi chiar despre oraşe, printre care şi Lugojul”, a declarat pentru sursadevest.ro unul dintre contestarii lui Dobra.

În aceste condiţii, un alt primar prevede un viitor sumbru pentru PSD Timiş, în cazul în care filiala va fi condusă ca şi până acum:

„Eu cred că până la alegerile din 2020 vom ajunge la maxim 15%. Suntem dezbinați. Noi nu vrem să mai facem politică în această formulă. Domnul Titu Bojin este singurul om politic care ne poate ține uniți. A demonstrat acest lucru în trecut. Este singurul care poate negocia un protocol politic cu Pro România sau cu oricare alt partid de pe scena politică”.

Pe de altă parte președintele interimar al filialei PSD Timiș Călin Dobra susține că alegerile stabilite pentru data  1 Martie, sunt libere și că orice membru de partid care îndeplinește condițiile din statutul partidului este liber să candideze la funcția de președinte.


“Eu cred că spiritele se vor liniști după alegeri. Suntem un partid mare, format din oameni cu experiență în politică, este normal să fie opinii diferite. Eu am rezultate excelente la Consiliul Județean Timiș și mi-am demonstrat abilitățile de lider în sânul partidului, atât în campaniile electorale cât și după ce am preluat conducerea interimară a partidului. Știu ce vor colegii contestatari, dar din păcate acest lucru nu se mai poate”, a declarat Călin Dobra, pentru sursadevest.ro.

CITEŞTE ŞI: Judeţul Timiş, sufocat de gunoaie! Oamenii se pregătesc de proteste! Deputatul Adrian Pau îl acuză pe Dobra de situaţia disperată în care s-a ajuns

Şi totuşi, primarii îl vor pe Bojin înapoi, iar pentru asta vor pleca în grup la Bucureşti, să forţeze mâna conducerii centrale: fie rămâne Dobra şi pleacă ei, fie se întoarce Bojin şi rămân şi ei.

Fostul preşedinte al PSD Timiş susţine însă că nu cunoaşte acest scenariu. Recunoaşte că a mai avut discuţii cu unii dintre primari, dar nu ar fi fost nimic concret.

“Eu nu știu ce se întâmplă în filiala PSD Timiș. Știu doar că sunt foarte mulți primari și nu numai, care și-ar dori să mă întorc în PSD. Este normal, sunt oameni cu care am lucrat foarte bine, iar în atâția ani de activitate am câștigat încrederea electoratului din județul Timiș și știu că stau foarte bine în sondaje. Dar, nu m-a sunat nimeni și nu mi-a făcut nimeni nicio propunere, nu am discutat concret o posibilă întoarcere în PSD Timiș. Oricum, mă bucur că sunt foarte mulți colegi care nu m-au uitat și care îmi apreciază munca pe care am depus-o de-a lungul vremii în în acest partid”, a declarat pentru sursadevest, Titu Bojin.

Lucrurile se vor tranşa cel mai probabil săptămâna viitoare, când primarii din tabăra Bojin vor avea discuţii pe această temă, la Bucureşti.

 

 

 

   
 
 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login