Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Gabriel Toie, secretar coordonator ALDE Timiș: ALO, PNL, de PACE ați auzit? Sau doar la război vă e gândul? Asta ne așteaptă dacă veniți voi la guvernare?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Atac dur al celor din ALDE Timiş, la adresa liberalilor, pe care îi acuză că vor să diminueze fondurile europene destinate agriculturii.

Ei spun că miza este transferul acestor bani pentru înfiinţarea armatei Uniunii Europene, ceea ce este “o inepţie”.

CITEŞTE ŞI: Nebunie în trafic! Se închid străzi importante din Timişoara

“PNL consideră că ar fi oportună o reducere a banilor alocați agriculturii și creșterea bugetului alocat apărării și cercetării în acest domeniu. Motivația acestora a fost simplă: SUA cheltuie 3.3% din PIB pentru armată, în timp ce țările UE cheltuie în medie 1.3% iar UE trebuie să fie gata să se apare și fără ajutorul SUA”, transmite ALDE Timiş.

Gabriel Toie, secretar coordonator al filialei din Timiş, susţine şi el această poziţie a organizaţiei şi îi atacă dur pe liberali.

“Cred că liderii PNL se uită prea mult la Mad Max. Mâine-poimâine vin cu ideea psihotică de a da foc grânarelor, să ne înconjurăm de foc că poate ne cotropește careva. Nu vreau să intrăm aici în alte analize politice, însă pe mine, ca persoană apropiată de agricultorilor bănățeni, m-a frapat această informație. Știu că de acolo de sus, liderii PNL habar nu au cum e viața la ,,firul ierbii,, și cât de greu este să supraviețuiești fără subvenții sau fără ajutor de la Uniunea Europeană. Chiar și în aceste condiții, agricultura românească este greu de resuscitat, dar dacă le luăm oamenilor și aceste ajutoare? Ce va fi? Ce se dorește de fapt? Declarativ, toți susțin că vor să redevenim ce am fost odată, <<grânarul Europei>>, însă, faptic, PNL vrea ca România să accelereze importurile de alimente, începând de la cele de bază”, spune Gabriel Toie.

CITEŞTE ŞI: Foto: Investiţie ca în filme, în judeţul Timiş! Se ridică un centru modern pentru cursuri de dezvoltare vocaţională

ALDE le sugerează public liderilor PNL ca înainte de a încerca să ducă mai departe acest demers, să găsească o altă sursă de finanțare pentru agricultori.

“Să tai pâinea de pe masă pentru a înființa o armată a UE, este ca și când ai renunța la job dar ți-ai angaja o firmă de securitate să îți păzească locuința”, mai spun cei din ALDE Timiş.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Dispar vaporaşele, bicicletele şi trotinetele din Timişoara! Circulaţia lor se suspendă până la primăvară

Dispar vaporaşele, bicicletele şi trotinetele din Timişoara! Circulaţia lor se suspendă până la primăvară

Sunt ultimele două zile în care timişorenii se pot bucura de transportul public cu vaporaşe, biciclete şi trotinete.

Detalii

Mesajul deputatului Matei Suciu, de Ziua Naţională a României!

Mesajul deputatului Matei Suciu, de Ziua Naţională a României!

Astăzi este zi de mare sărbătoare, pentru românii de pretutindeni, care celebrează Unirea Principatelor Româneşti.

Detalii

Valeriu Lupu, de numele căruia se leagă moartea a 48 de oameni, a ajuns secretar de stat în ministerul Transporturilor

Valeriu Lupu, de numele căruia se leagă moartea a 48 de oameni, a ajuns secretar de stat în ministerul Transporturilor

Aşa cum a anunţat sursadevest, în urmă cu trei zile, un PMP-ist din Timiş a fost numit deja, secretar de stat în ministerul Transporturilor.

Detalii

Politică

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login