Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Fără penali, în funcţii publice! Deputatul PSD, Alfred Simonis: Este un pas important pentru recâștigarea încrederii cetățenilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi, Camera Deputaţilor a votat proiectul de lege prin care celor care au la activ o condamnare cu închisoare, indiferent de infracţiunea săvârşită, să li se interzică să candideze pentru o funcţie publică.

“Fără penali în funcţii publice” este o iniţiativă civică, prin care se propune modificare articolului 37 de din Constituţie.

CITEŞTE ŞI: Ultimul bilanț al autorităților: 637 de cazuri noi de coronavirus și 30 de decese, în ultimele 24 de ore!

Mai exact, articolul care reglementeză dreptul de a fi ales, va fi completat cu un nou aliniat cu următorul conţinut: Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării”.

“PSD a votat astăzi în Camera Deputaților inițiativa civică prin care toți cei care au la activ o condamnare la o pedeapscă privativă de libertate nu mai pot candida și ocupa funcții publice până nu sunt reabilitați.

Este un pas important pe care îl facem pentru recâștigarea încrederii cetățenilor în cei care ocupă funcții publice. PSD și-a asumat acest rol și sper să găsim consens la nivelul întregii clase politice pentru a reuși să schimbăm fundamental relația dintre cetățeni și zona politică”, spune deputatul de Timiş, Alfred Simonis.

Această iniţiativă a fost votată de 295 de deputaţi şi a înregistrat o abţinere.

Este însă doar un prim pas, urmând ca proiectul să fie supus votului şi în Senat, pentru adoptare.

Ulterior, este nevoie de organizarea unui referendum pentru modificarea Consituţiei.

CITEŞTE ŞI: VIDEO Accident mortal! Mașină strivită de un stâlp doborât de un camion. Șoferul n-a mai avut nicio șansă

 

 

 

Ultima modificare Marți, 14 Iulie 2020 17:17

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login