Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Deputatul Marian Cucșa cere Guvernului să dea o nouă Ordonanță de Urgență, pentru ca un părinte să poată sta acasă cu copiii și după ridicarea stării de urgență

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deputatul Marian Cucșa, cel care a inițiat legea care permite părinților să stea acasă cu copiii cât timp unitățile de învățământ sunt închise, cere Guvernului să se implice în această problemă și după ridicarea stării de urgență.

Acesta solicită Guvernului să dea o nouă Ordonanță de Urgență pentru ca unul dintre părinți să poată rămâne acasă și după această perioadă, în condițiile în care creșele, grădinițele și școlile nu se mai redeschid până în septembrie.

În calitate de inițiator al legii care permite părinților să stea acasă, alături de copii, atâta timp cât unitățile de învățământ sunt închise, vreau sa amintesc Guvernului ca e nevoie să dea o nouă Ordonanță de Urgență, pentru ca măsura să fie valabilă și după ridicarea stării de urgență. Consider că decizia de a păstra școlile și grădinițele închise și pe mai departe, este una corectă, ținând cont că nu am scapat de pericol. Dar e important ca în aceste conditii, un parinte să poată sta cu cei mici acasă”, spune deputatul de Timiș, Marian Cucșa. 

Deși legea a intrat în vigoare și e deja aplicată, Guvernul este cel care stabilește prin Ordonanță de Urgențăa perioada în care părinții beneficiază de ea. În momentul de față, legea e aplicabilă doar până la ridicarea stării de urgență.

Întrucât unitățile de învățământ rămân închise și dupa 15 mai și chiar și condițiile vacanței de vară sunt diferite, cred ca e mare nevoie ca măsura să fie prelungită”, mai spune Cucșa.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login