Peste 140 de locuri susținute de Continental în cadrul școlii profesionale în sistem dual în Timişoara, Sibiu şi Carei, în următorul an școlar

Sediile Continental din Timișoara, Carei şi Sibiu se pregătesc pentru o nouă promoție de elevi pe care să-i instruiască într-o meserie în cadrul școlii profesionale în sistem dual. Pentru anul școlar 2022 – 2023, acestea oferă peste 140 de locuri tinerilor care doresc să devină meseriașii de mâine. De la an la an, elevii vor deprinde abilitățile necesare unei profesii pe care o vor practica apoi în industria auto pentru a pune viitorul în mișcare.

Compania Continental se numără, încă din anul 2012, printre inițiatorii reintroducerii educației profesionale în sistemul preuniversitar de învățământ. Compania s-a implicat în dezvoltarea acestei forme de educație mai întâi în Brașov, Carei și Timișoara, iar la scurt timp, și în Sibiu. În cei zece ani de la reintroducerea sistemului profesional, mai mult de cinci sute de elevi au deprins o calificare, în timp ce o parte dintre aceștia au fost angajați în fabricile sau centrele de inginerie Continental din țară.

Dezvoltarea unei școli profesionale duale sustenabile și de o calitate ridicată, care să atragă elevi ce înțeleg însemnătatea și responsabilitatea unei meserii a fost o dorință pe care Continental a avut-o încă de la început, din 2012. Și, pas cu pas, am reușit să transformăm acest sistem de învățământ într-unul care aduce, la finalizarea celor 3 ani de studiu, tineri care au învățat deja meserie de la specialiștii noștri, care au asimilat exigențele unei companii și care contribuie, încă de la început, la dezvoltarea unei întregi industrii”, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Școala profesională este o opțiune potrivită pentru toți cei care au înclinații practice și care își doresc să urmeze o carieră tehnică, având și posibilitatea de a-și continua studiile teoretice”, a adăugat acesta.

Continental susține anual cheltuieli substanțiale sub forma de burse lunare, burse de performanță, cazare și transport gratuite pentru elevi, masa gratuită pe parcursul perioadei de practică în cadrul companiei. Compania se implică în permanență în crearea unui mediu propice elevilor, cât mai apropiat profilului ales, astfel încât dotarea laboratoarelor și a sălilor de clasă reprezintă în continuare o prioritate. Viitorii elevi vor studia în săli de clasă dotate cu echipamentele necesare pentru a pune bazele unei meserii, cât mai apropiate mediului în care vor activa după absolvire. Specializările în care sunt pregătiți elevii susținuți de Continental sunt: operator CNC, electronist, electrician, lăcătuș mecanic, electromecanic și mecanic echipamente hidraulice și pneumatice.

Așteptăm un număr cât mai mare de elevi care să se înscrie la cursurile școlii profesionale. Aceștia vor beneficia, pe lângă bursa oferită de stat, bursa oferită de companie, transport, cazare și/ sau masă gratuită, și de numeroasele beneficii care vin odată cu apartenența la o companie. Printre acestea aș menționa: desfășurarea practicii într-un mediu de lucru modern, cu mentori care se asigură că stagiile înseamnă timp de calitate petrecut pentru a învăța și cunoaște nevoile industriei, companiei, precum și felul în care ei își pot pune amprenta asupra succesului proiectelor la care lucrează”, a adăugat Lucia Brădean Iliescu, Head of Country HR Continental România.

Înscrierile au loc în două etape. Prima etapă se desfășoară între 4 și 8 iulie (redistribuiri, în 14 iulie), iar a doua etapă are loc între 26 și 28 iulie (redistribuiri în 1 august).

Anul acesta se împlinesc 10 ani de parteneriat și între sediile Continental din Timișoara cu Liceul Tehnologic Energetic “Regele Ferdinand I” în ceea ce privește dezvoltarea sistemului profesional dual de învățământ. Peste 230 de elevi au avut încredere în mentorii cu care au lucrat și au urmat stagii de practică finalizate cu angajarea în companie. Pentru noul an școlar, sunt 40 de locuri de practică rezervate elevilor la fabrica de anvelope, cea de componente electronice și în centrul de inginerie, pentru specializările de electrician aparate și echipamente electrice și energetice, electromecanic utilaje și instalații industriale, operator mașini cu comandă numerică (CNC), precum și pentru mecanic echipamente hidraulice și pneumatice.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Revoluţie în universităţi! Un miliard de euro, pentru digitalizare

Coronavirusul a dus la o transformare uriaşă a sistemului de învăţământ din România, în ceea ce priveşte comunicarea online.

Călător strivit de tramvai! Bărbatul a murit pe loc

Un accident mortal a avut loc, în urmă cu puţin timp, la Timişoara, în zona AEM.

VIDEO: Scandal la Dumbrăviţa, unde primarul aruncă în stradă, copiii cu probleme sociale şi cu dizabilităţi

S-au încins spiritele, în această după-amiază, la dezbaterea publică privind soarta Centrului de Zi din comuna Dumbrăviţa.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.