Părinții, încurajați să aplice și acasă metodele Montessori

Părinții au învățat de ce este bine ca acasă să folosească metodele educaționale promovate în sistemul Montessori.

Totul s-a întâmplat în cadrul unui workshop ce a avut loc în acest weekend la Montessori Schule Timișoara.

Practic, Montessori Schule Timişoara a organizat în dată de 26.11.2016 evenimentul „Părinţi Montessori la Şcoală”, în care s-au prezentat materialele cu care lucrează şcolarii şi metodele de predare folosite.

Deoarece este indicat ca şi acasă copiii să aibe parte de un mediu Montessori, una din temele principale a fost: „Principii Montessori ce pot fi aplicate şi acasă”. De asemenea s-a vorbit despre perioadele senzitive ale copiilor, despre importanţa unui mediu pregătit în cadrul şcolii şi a unui mediu educogen acasă„, au transmis pedagogii de la Montessori.

Tot în cadrul acestui workshop au fost prezentate mai multe materiale din aria curriculară Matematică, modul de utilizare şi scopul acestora. Părinţii au putut experimenta cum este o zi normală de şcoală acopiilor lor, au fost puşi să îndeplinească anumite sarcini similar cu cele pe care copii lor le fac zi de zi.

În pedagogia Montessori, copiii nu stau în bănci, ci se mişcă liber prin sală conform interesului propriu, fie alegând un material pentru a lucra, singuri sau alături de un grup, fie observând ce fac şi cum lucrează ceilalţi. Mesele şi scaunele sunt făcute pe măsura copiilor, iar materialele de lucru sunt așezate pe rafturi la nivelul lor. Fiecare copil, după ce lucrează cu un material, îl duce înapoi la raft, astfel încât un alt copil să poată lucra cu el la rândul său. Pedagogii Montessori oferă informații pe scurt, astfel încât să stârnească interesul și curiozitatea copiilor. Ei nu intervin în procesul de cunoaștere, nu laudă reușitele, dar nici nu condamnă greșelile.

Mai multe informații despre principiile Montessori puteți afla de pe site-ul Montessori Haus sau de pe pagina de Facebook.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Arabii, interesați de dezvoltarea unui centru logistic la Aeroport, în vizită la Timișoara!

Reprezentanții Abu Dhabi Ports Group din Emiratele Arabe Unite și a ADQ Abu Dhabi s-au întâlnit astăzi la Timișoara cu oficiali ai Ministerului Transporturilor, dar și cu conducerea Aeroportului Internațional Timișoara, unde au discutat despre dezvoltarea unui Centru Logistic Intermodal Cargo.

Se iluminează trei artere importante din Timișoara! Încep lucrările de modernizare a sistemului public prin înlocuirea cu LED-uri

Primăria a semnat astăzi autorizația de construire necesară pentru demararea lucrărilor de modernizare a iluminatului public prin instalarea de becuri LED și control prin telegestiune.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.