Opera Națională din Timișoara, iluminată în roșu în semn de incluziune pentru persoanele cu dizabilități intelectuale

 În Timișoara, Opera Națională a fost iluminată în roșu seara trecută, în intervalul orar 21.00 – 21.30, în semn de susținere a incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități intelectuale.

Evenimentul este unul cu tradiție pentru Special Olympics România și este celebrat începând cu anul 2018, marcând anul acesta 54 de ani de când mișcarea Special Olympics luptă la nivel global pentru înlăturarea discriminării persoanelor cu dizabilități intelectuale și pentru crearea unei societăți incluzive.

Astfel, cluburile Lions au iluminat în roșu clădiri reprezentative, repere culturale și sociale din mai multe orașe din țară.

Mișcarea Special Olympics a împlinit vineri, 22 iulie, 54 de ani de la fondare. Pentru a marca acest eveniment, în cadrul parteneriatului pe care Lions Clubs District 124 România îl are cu organizația Special Olympics, începând cu ora 21, au fost iluminate în roșu clădiri emblematice din orașe importante. În Timișoara, în semn de solidaritate cu persoanele cu dizabilități intelectuale, la inițiativa Clubului Lions Diamond Timișoara s-au alăturat cluburile Lions din oraș: Lions Club 4Family , Lions Bastion, Lions Club Timișoara, Lions Club Tymes 1266, Lions Club Timișoara Dynamis și cluburile Leo. Astfel, în parteneriat cu SC ELBA SA, Opera Națională și Primăria Timișoara, au fost marcate câteva momente de incluziune prin iluminarea în mod simbolic, în roșu, a clădirii Operei Naționale. Acest eveniment are rolul de a sublinia importanța mișcării internaționale Special Olympics, care militează pentru crearea unei societăți incluzive prin care persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate, integrate și implicate activ în comunitate”, spune Ramona Olteanu, președinte Club Lions Diamond Timișoara.

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Timişul se topeşte! Sunt aşteptate temperaturi de 40 de grade! ANM a emis cod portocaliu de caniculă

Temperaturi de până la 40 de grade sunt aşteptate în vestul ţării! Motiv pentru care ANM a emis un cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat.

Autospecială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt, în dotarea ISU Timiş! Investiţia e de aproximativ 800.000 de lei

Consiliul Județean Timiș cumpără o ambulanță specială destinată transportului persoanelor cu risc contagios înalt. Aceasta va intra în dotarea ISU Banat.

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.