Nicolae Robu, criticat de conducerea UVT, pentru “gravul derapaj de la normele de civilitate”

Scandalul din jurul proiectului “Timişoara – capital culturală europeană” ajunge într-o nouă etapă.

CITEŞTE ŞI: Cod roşu de caniculă, în vestul ţării! În Timiş sunt aşteptate temperaturi de 40 de grade

Asta după ce fostul primar a sărit în apărarera Simonei Neumann.

Noi avem în Timișoara oameni de cultură, în același timp / sau manageri culturali excepționali, exponențiali pt actul cultural național, precum Ștefan Popa Popa’s, Cristian Rudic, Ada Hausvater, Balazs Attila, Ioan Gârboni, Mircea Mihăeș, Adriana Babeți, Silviu Oravitzan -și lista nu e închisă!-! EI trebuie promovați, valorificați! În niciun caz, nulitățile Vasile Popovici, Marcel Tolcea, Daniel Vighi, lichele ahtiate după bani și-atât!”, a scris Robu pe pagina sa de Facebook.

Imediat au venit şi criticile la adresa lui Robu, pentru această ieşire publică.

Primii care se declară revoltaţi sunt reprezentnaţii Universităţii de Vest.

Cadrele universitare, cercetătorii și experții academici din UVT, convinși fiind de importanța respectului în viața publică academică și a comunității, iau act cu reală îngrijorare față de ieșirea publică mai mult decât deplasată pe care domnul Nicolae Robu și-a permis-o ieri, când a formulat acuze jignitoare la adresa universitarilor Vasile Popovici, Marcel Tolcea și Daniel Vighi, pe care i-a caracterizat cu apelativele de „nulități” și „lichele”. Ne mâhnește modul deplasat de adresare pe care îl utilizează acum Nicolae Robu, el însuși un reprezentant al mediului academic, cunoscut prin pozițiile deținute în mediul universitar chiar înainte de a fi ocupat demnități publice. Apartenența sa la comunitatea din care fac parte universitarii pe care îi atacă transformă acest episod într-unul cu totul regretabil și de neînțeles. Nu avem cum să ne gândim la un spațiu public al dialogului și pluralismului universitar, un spațiu care reprezintă resursa noastră comună de existență intelectuală și spirituală, fără să respectăm opiniile individuale și argumentele alternative, într-o lume democratică și a valorilor europene. Dar, tocmai pentru ca aceste valori să fie garantate, noi toți, formând o comunitate în care diferențele și nuanțele contează întotdeauna, suntem solidari față de situațiile în care unora dintre universitari le sunt adresate injurii, considerând că este de datoria noastră să intervenim în apărarea personalităților din comunitate. Dezavuăm public gestul incalificabil pe care și l-a permis fostul primar al orașului și considerăm că nu există niciun argument care să poată scuza gravul său derapaj de la normele de civilitate specifice Timișoarei”, se arată într-un comunicat transmis de UVT.

CITEŞTE ŞI: Primul aparat PET-CT din vestul ţării va ajunge la Spitalul Victor Babeş! Cine va beneficia de noile investigaţii?

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Primăria Timișoara caută o firmă care să modernizeze Complexul sportiv din zona Dacia

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare pentru modernizarea Complexului sportiv Bega.

Copii dispăruţi fără urmă! I-ai văzut cumva? Ajută la găsirea lor

O fată de 14 ani şi un băiat de 15 ani au fost daţi în urmărire naţională, după ce ai dispărut şi nimeni nu reuşeşte să îi contacteze.

Cruzime fără margini! Şi-a dus câinele în pădure şi l-a spânzurat

Anchetă amplă, derulată de Poliţia Animalelor, după ce un patruped din rasa Rottweiller a fost găsit spânzurat.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.