Nica-Fritz, 1-0! CJT primeşte mai mulţi bani decât suma iniţială, pentru Timişoara Capitală Culturală Europeană

A fost aprobată Ordonanţa de Guvern prin care se împart banii de la Ministerul Culturii pentru proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană.

Este vorba despre actul normativ care prevede alocarea a 136 de milioane de lei, din care Primăria va primi 86 de milioane de lei pentru investiţii în infrastructura culturală şi proiecte culturale.

De cealaltă parte, Consiliul Judeţean va primi 50 de milioane de lei, dublu faţă de cât era prevăzut initial, ceea ce îl revoltă pe primarul Dominic Fritz.

“Poftim, cultură! De la peste 100 de milioane de lei promiși în 2019, am ajuns azi, cu șase luni înainte de începerea programului Capitalei Culturale, la o alocare de doar 53 de milioane de lei”, a scris Fritz pe facebook, referindu-se la banii pentru investiţii în infrastructură.

CITEŞTE ŞI: Clădirea ruină de pe Calea Torontalului va fi reconsolidată și extinsă! La finalul lucrărilor, aici va funcționa Institutul Regional de Oncologie

De altfel, primarul şi colegii lui de partid l-au atacat constant pe Alin Nica, pe acest subiect, acuzându-l că vrea să deturneze banii destinaţi proiectului Timişoara Capitală Culturală Europeană.

De cealaltă parte, liberalii spun că USR şi PSD încearcă să confişte proiectul.

“Primarul Fritz, ajutat de „locotenentul” său Freddy Simonis, au lansat în spațiul public informații mincinoase pentru a acoperi amatorismul și lipsa de experiență în administrație. Zilele trecute, primarul Fritz urla ca din gură de șarpe că președintele PNL Timiș blochează la Guvern Ordonanța prin care sunt împărțiți banii de la Ministerul Culturii pentru acest proiect. Primarul Zerou se credea probabil la Radio Erevan pentru că fumigena pe care a lansat-o în spațiul public avea o doză de adevăr, dar nu legat de PNL Timiș. Cel care blocase Ordonanța era chiar deputatul PSD Freddy Simonis, fapt recunoscut ulterior de acesta într-o declarație publică”, se arată într-un comunicat transmis de PNL Timiş.

Liberalii mai spun că supărarea lui Fritz şi a lui Simonis este mai degrabă o frustrare, pentru că preşedintele CJT a făcut paşi spre deblocarea proiectului.

Chiar şi aşa, PNL-iştii propun un armistiţiu politic cu cei de la USR, în timp ce social-democraţilor le transmit că pot asista de pe margine pentru că nici nu sunt implicaţi direct în proiect şi nici nu înţeleg mare lucru din el.

CITEŞTE ŞI: Vrei să faci o sesizare la Primăria Timişoara, de pe telefon? Ghinion! Aplicaţia este nefuncţională

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Înfiorător! Un bărbat a murit pe loc, după ce s-a răsturnat cu maşina pe care o conducea

Accident rutier grav, în această dimineaţă, provocat de şoferul unui autoturism, un borbat de 73 de ani. AcesTa a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, Pe DJ 592 D, care leagă municipiul Lugoj de localitatea Jabăr. CITEŞTE ŞI: Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină Maşina a părăsit partea […]

Se oprește apa, săptămâna viitoare, în mai multe localități din județ! Aquatim anunță mai multe lucrări la rețele

Luni, 4 iulie, între orele 9-15, se va întrerupe furnizarea apei în Giarmata Vii pentru executarea unei legături de conducte la intersecția străzilor Înfrățirii și Parcului. În același interval orar se va opri apa și în Moșnița Nouă, pe străzile Amsterdam, San Marino, București, Florența, Berlin, Lisabona, Podgorica, La Valetta și Viena, pentru executarea unei […]

Video: Regretul unei fete din LGBTQ+: aş vrea ca părinţii să mă susţină

La Timişoara a avut loc, în această după-amiază, Pride TM, un marş destinat comunităţii LGBTQ+. Aproximativ 500 de participanţi, membri ai comunităţii dar şi susţinători s-au adunat în parcul din spatele Casei Căsătoriilor, de unde au pornit prin oraş, pe un traseu stabilit de dinainte. CITEŞTE ŞI: Disperare în familia unei copile de 13 ani! […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.