Mircea Cărtărescu, Radu Paraschivescu, alături de alți scriitori contemporani, în dialog cu publicul timişorean la UVT!

Unii dintre cei mai reprezentativi scriitori români contemporani vin la Universitatea de Vest din Timișoara, în cadrul unui eveniment moderat de criticul literar Mircea Mihăieș.

Evenimentul are loc vineri, 1 aprilie, începând de la ora 19, în Aula Magna UVT. Publicul timișorean va putea intra în dialog cu Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Ioana Nicolaie și Vlad Zografi.

CITEŞTE ŞI: 34 de zile de război! Reîncep negocierile de pace dintre Ucraina şi Rusia, la Istanbul

Acest dialog cu totul special, intitulat „Fiction & Company”, face parte din seria evenimentelor ce se desfășoară sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!” și oferă oportunitatea celor prezenți ca, după o lungă perioadă, să fie față în față cu scriitori care au dat nenumărate titluri definitorii pentru literatura română, să adreseze întrebări și să se conecteze într-o manieră aparte cu literatura.

Deși trăim într-o vreme în care rețelele sociale ne acaparează tot mai mult din timpul liber, mai cu seamă acum, când trecem printr-o perioadă atât de tulbure, și simțim nevoia să rămânem conectați la ce se întâmplă, literatura rămâne nu doar un loc de refugiu, dar și un univers care ne inspiră. La Universitatea de Vest din Timișoara, literatura, precum și cei mai inspirați scriitori, își găsesc mereu un loc de cinste. Ne bucurăm să îi avem alături de noi pe Mircea Cărtărescu, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Ioana Nicolaie și Vlad Zografi și suntem convinși că vom asista la un dialog memorabil. „La UVT, Cultura este Capitală!”, iar intelectualii considerați repere ale culturii române contemporane, și nu numai, sunt o prezență constantă la UVT, pentru că avem convingerea că societatea în care trăim, trecută prin încercări atât de serioase în prezent, are nevoie de modele autentice pentru a deveni mai bună„, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea. 

CITEŞTE ŞI: Salonul Industriei Ușoare, ediție dedicată Sărbătorilor Pascale va avea loc în perioada 13-17 aprilie!

Acest eveniment este organizat cu prezență fizică, în Aula Magna UVT, Bulevardul Vasile Pârvan nr. 4, iar pentru participare este necesară rezervarea prealabilă, cu ajutorul acestui link: https://forms.gle/R2TfDmVS4EMJY7i57. 

De asemenea, evenimentul va fi transmis live pe pagina de Facebook a UVT.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Revoluţie în universităţi! Un miliard de euro, pentru digitalizare

Coronavirusul a dus la o transformare uriaşă a sistemului de învăţământ din România, în ceea ce priveşte comunicarea online.

Călător strivit de tramvai! Bărbatul a murit pe loc

Un accident mortal a avut loc, în urmă cu puţin timp, la Timişoara, în zona AEM.

VIDEO: Scandal la Dumbrăviţa, unde primarul aruncă în stradă, copiii cu probleme sociale şi cu dizabilităţi

S-au încins spiritele, în această după-amiază, la dezbaterea publică privind soarta Centrului de Zi din comuna Dumbrăviţa.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.