Marilen Pirtea îi cere lui Rafila să depolitizeze subiectul certificatului verde

De câteva zile, numărul cazurilor noi de coronavirus creşte din nou, însă Guvernul întârzie să ia măsuri pentru atenuarea valulului 5.

În timp ce în majoritatea ţărilor europene, certificatul verde este implementat de luni buni, la noi proiectul este blocat.

Tocmai de asta, deputatul PNL, Marilen Pirtea, îi cere ministrului Sănătăţii să se pronunţe clar cu privire la acest subiect.

CITEŞTE ŞI: Bărbat bătut şi jefuit, de partenerul de pahar! Ce au descoperit poliţiştii, când l-au identificat pe autor?

“Ministrul Rafila este înconjurat de o puternică facțiune din PSD care se opune introducerii Certificatului StopCovid pentru exercitarea activităților profesionale. Din această cauză, la scurt timp după ce a ajuns ministru, domnul Rafila a schimbat tonul, se exprimă tot mai nuanțat, aproape de limita renunțării la ideea de Certificat SopCovid. Este un motiv semnificativ pentru care premierul Nicolae Ciucă a luat decizia de a nu adopta HG pentru introducerea Certificatului StopCovid, arătând că dezbaterea și votul din Parlament va aduce o certă clarificare asupra susținerii deschise pentru adoptarea legislației Certificatului StopCovid”, a scris Pirtea, pe pagina lui de facebook.

El reaminteşte poziţia PNL, care este în favoarea acestui certificat şi spune că libertatea personală, mai ales în privința deciziei vaccinării, garantată constituțional, nu poate să primeze și să impieteze asupra dreptului la muncă al celorlalți.

Mai precis, Pirtea se referă la faptul că este obligaţia fiecăruia dintre noi să protejăm sănătateta celorlalţi, inclusive la locul de muncă.

“Îi solicit domnului ministru Rafila să se exprime categoric în favoarea depolitizării complete a deciziei asupra motivării pentru introducerea Certificatului StopCovid, lăsând Institutului de Sănătate Publică și Comisiei de Epidemiologie din Ministerul Sănătății rolul de a se exprima public, pe bază de argumente științifice. Așteptăm din partea Ministrului Sănătății să prezinte în Parlament, comisiilor de specialitate și plenului legislativului, setul de argumente și concluzii științifice pe care ISP și Comisia de Epidemiologie din MS le pot formula în legătură cu adoptarea Certificatului StopCovid”, a mai scris deputatul PNL, care consider că acest demers este absolut necesar pentru a elimina pericolul abordării politice a unei situații legate de sănătatea publică.

CITEŞTE ŞI: O nouă tranşă de vaccin anti-HPV a ajuns în Timiş! Dozele urmează să fie distribuite medicilor de familie

 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Memorandum de Înțelegere privind colaborarea economică, semnat de  CCIA Timiș și Camera de Comerț Istanbul (ICOC)

Președintele CCIA Timiș, Florica Chiriță, și omologul său Şekib Avdagiç, Președintele Camerei de Comerț Istanbul, cea de-a doua cameră de comerț din lume, au semnat la Istanbul un acord de colaborare sub forma unui Memorandum de Înțelegere. Documentul stabilește cadrul instituțional de cooperare, în condiții de egalitate și de beneficii reciproc avantajoase, destinat consolidării și […]

Medicii de la Spitalul Victor Babeș trag un semnal de alarmă! Numărul cazurilor de pneumonii comunitare creşte alarmant

În fiecare zi, 10-12 pacienți se prezintă în Ambulatoriu sau la Camera de Garda a Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara cu suspiciunea de pneumonie comunitară. Aceasta reprezintă o afecțiune inflamatorie acută a parenchimului pulmonar,de origine infecțioasă. Penumonia comunitară se transmite pe cale respiratorie, avand o rată de mortalitate de aproape 15 la sută în […]

Aquatim atenţioneză: Apa potabilă nu este pentru udatul grădinilor!

Începutul sezonului cald readuce în discuție o problemă pe care Aquatim o semnalizează an de an consumatorilor săi: udatul grădinilor și al spațiilor verzi din jurul imobilelor cu apă din rețeaua publică duce la scăderea drastică a presiunii apei de la robinet. Peste tot în lume, sistemul de aprovizionare cu apă este dimensionat doar pentru […]

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.