GREVA GENERALĂ ocolește spitalele din Timișoara

În spitalele de stat din România s-a anunțat luni grevă generală! Doar serviciile de urgență vor fi asigurate și doar o treime din personalul unităților sanitare va fi la serviciu.

Aproape 75.000 de medici vor participa la protest. Cu toate acestea, la spitalele din Timișoara se va lucre la fel ca în fiecare zi.

Membrii Sanitas sunt nemulţumiţi de salariile şi sporurile pe care le primesc. Ei cer, mai exact, aplicarea sporurilor la salariul actual şi nu la cel din 2009 dar şi includerea personalului tehnico-administrativ şi cel din DSP-uri în ordonanţa 20/2016, privind salarizarea bugetarilor. Alte revendicări sunt legate de reducerea diferenţelor salariale între asistenţii medicali cu studii post-liceale şi cei cu studii superioare.

La Timișoara totuși sindicaliștii Sanitas nu au reușit să strângă suficiente semnături pentru a declanșa greva general.

Nu se face grevă, la Spitalul Județean nu suntem în grevă pentru că nu s-a strâns de către sindicatul Sanitas numărul minim de semnături necesare, astfel încât activitatea se desfășoară în mod normal”, a declarat managerul Spitalului Județean Marius Craina.

Situația este similară și la Spitalul Municipal Timișoara.

Colegii de la noi din spital nu sunt în grevă”, a declarat Olimpia Oprea, directorul Spitalului Municipal.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

VIDEO: Revoltă lângă Timişoara! Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi cu probleme financiare cer redeschiderea Centrului de Zi

Scandalul din comuna Dumbrăviţa, pe tema Centrului de Zi pare fără sfârşit, în contextul în care locaţia rămâne închisă, din cauză că nu mai are licenţă de funcţionare.

Ţeapă marca PNL – Nica! Acuzaţii gave ale USR-iştilor, cu privire la restaurarea Castelului Huniade

USR Timiș trage un semnal de alarmă cu privire la firma care se va ocupa de proiectul tehnic pentru restaurarea Castelului Huniade.

Înjunghiați într-o parcare la intrarea în Timișoara! Doi cetățeni turci au ajuns în stare gravă la spital

Scandal într-o parcare de tiruri, la marginea Timișoarei, între trei cetățeni turci! Doi dintre ei au ajuns la spital, după ce au fost înjunghiați.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.