Ghișeele de la Pașapoarte, suprasolicitate! Programările online se mai pot face abia peste două luni

Vreți să vă faceți sau să schimbați pașaportul? Trebuie să aveți nervii tari. Cozile par să nu se mai termine, iar programările se pot face abia peste două luni, online. 

Cei care își fac totuși programare la ghișeu, vor aștepta ceva mai puțin, aproximativ 10 zile. Angajații Serviciului de Pașapoarte lucrează însă la foc continuu și chiar dacă a mai fost amenajat încă un ghișeu, cozile sunt în continuare mari. Zilnic, numai în Timișoara sunt procesate aproximativ 240 de cereri pe zi.

Avem un sediu nou. Acesta are câteva îmbunătățiri față de cel vechi. Am deschis un nou ghișeu pentru programări și pentru informații, separat fiind ghișeul pentru eliberare pașapoarte, la sediul vechi se făceau la același ghișeu. Apoi am solicitat încă un ghișeu de preluări cereri, fiind astfel al doilea județ, după București care o să aibă cinci ghișee de preluări cereri, în plus avem și patru puncte mobile, alte județe nu au niciul. Facem precizarea că preluarea cererii se face indiferent de domiciliul persoanei, deci poate să vină oricine din țară, iar eliberarea se poate face la noi, sau la orice alt serviciu public de eliberare a pașapoartelor, sau la reședința sau domiciliul persoanei care depune cererea, prin suportarea unor taxe. Rugămintea către cetățeni este de a-și verifica valabilitatea pașapoartelor din timp, mai ales că pe timpul verii sunt cozi foarte mari că vin foarte multe persoane din străinătate și suntem foarte aglomerați. În prezent programările se fac cam peste 10 zile, la ghișeu. Unul dintre ghișee este pentru programările online, aici este ceva mai mare aglomerația, programările se mai pot face peste două luni”, spune Daniel Leahu, șeful Serviciului de Pașapoarte Timiș. 

Timișenii își mai pot face pașapoarte la punctele mobile din județ, patru la număr, în Lugoj, Sânnicolau Mare, Jimbolia și Deta.

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Se iluminează trei artere importante din Timișoara! Încep lucrările de modernizare a sistemului public prin înlocuirea cu LED-uri

Primăria a semnat astăzi autorizația de construire necesară pentru demararea lucrărilor de modernizare a iluminatului public prin instalarea de becuri LED și control prin telegestiune.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.