[FOTO] Bazin de înot de cinci stele, la Generală 30

O investiție extrem importantă a fost finalizată la Școala Generală nr. 30 din Timișoara! Este vorba despre reabilitarea bazinului de înot ce funcționa în incinta instituției de învățământ și care, cu timpul, s-a degradat extrem de tare. Acum, cu o nouă infrastructură, conducerea unității de învățământ are planuri mari.

Bazinul de înot de la Școala Generală nr. 30 a fost reabilitat cu peste 500.000 de lei, bani ce au venit de la bugetul local, prin Primăria Timișoara. Acum obiectivul este la standarde europene.

„De un an și puțin au început lucrările. Bazinul după ani de zile de folosință a  ajuns într-o stare de degradare și uzură, la fel și împrejurimile lui și s-a impus o reabilitare capitală. Am asumat-o și s-a făcut după un proiect foarte bun. Sunt bucuros și m-a încântat bucuria copiilor”, a spus primarul Nicolae Robu.

În urma acestei investiţii, bazinul a fost dotat cu instalaţii sanitare, instalaţii electrice şi grupuri sanitare noi. Au fost reabilitate vestiarele, au fost montate noi plăci de faianţă şi gresie, s-au executat tencuieli şi zugrăveli interioare, s-a făcut placarea cu lemn tratat termic a peretelui interior şi a pervazelor, au fost montate scări şi balustrade de inox, uşi noi și s-a înălţat cuva bazinului. De asemenea, au fost montate două saune uscate şi două fântâni de băut apă și  s-a realizat încălzirea în pardoseală.

Bazinul este folosit de elevii şcolii, începând cu clasa a II-a, pentru desfăşurarea  opţionalului de înot, Vorbim de peste  1000 de elevi, care în fiecare săptămână își desfășoară aici ce puțin o oră. Totuși, instituția de învățământ are planuri mai mari. Cu puțin ajutor de la Inspectoratul Școlar ar putea introduce materia opțională de înot începând cu clasa pregătitoare.

Dacă vom primi ajutor din partea Inspectoratului Școlar bazinul va putea fi folosit, cu siguranță, de toți elevii școlii, 1634. Am mai avea nevoie de doi instructori. Acum aveam trei instructori pe care îi plătim din veniturile pe care le facem singuri, pentru că după ora 16.00 bazinul dat spre închiriere. Așa strângem bani pentru dotarea bazinului și pentru plata instructorilor”, a declarat directoarea Școlii Generale nr.30.

Până acum, tariful de închiriere a fost 65 lei/culoar/oră+15 lei/culoar/oră pentru utilităţi, dar acum prețul va crește. Va fi de 80 lei/culoar/oră+20 lei/culoar/oră, adică 100 de lei culoarul/oră. Pe un culoar pot înota până la 10 persoane. 

 

Distribuie pe rețele de socializare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole


Alte articole

Primăria Timișoara caută o firmă care să modernizeze Complexul sportiv din zona Dacia

Primăria Timișoara a lansat licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare pentru modernizarea Complexului sportiv Bega.

Copii dispăruţi fără urmă! I-ai văzut cumva? Ajută la găsirea lor

O fată de 14 ani şi un băiat de 15 ani au fost daţi în urmărire naţională, după ce ai dispărut şi nimeni nu reuşeşte să îi contacteze.

Cruzime fără margini! Şi-a dus câinele în pădure şi l-a spânzurat

Anchetă amplă, derulată de Poliţia Animalelor, după ce un patruped din rasa Rottweiller a fost găsit spânzurat.

email: [email protected] | Publicitate +40 731 028 626
© Sursa de Vest. Toate drepturile rezervate. WebDesign NRGO.