Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Zeci de porci, ucişi astăzi, lângă Timişoara! Pesta porcină africană a ajuns la Bucovăţ

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sunt măsuri drastice, luate în aceste momente în judeţul Timiş, după ce a apărut un focar de perstă porcină.

Este vorba despre o gospodărie din localitatea Bucovăț, comuna Remetea-Mare, unde proprietarul are 56 de porci.

CITEŞTE ŞI: Măsuri excepţionale la Catedrala din Timişoara! O măicuţă-medic îi aşteaptă pe enoriaşi, iar un specialist în boli infecţioase le-a vorbit credincioşilor, la slujbă

“Ieri seară au venit primele rezultate de la laboratorul DSVSA Timiș, conform cărora este suspicionată pesta porcină. Au fost trimise probe la Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București în vederea confirmării sau infirmării bolii”, transmite Prefectura Timiş.

În aceste condiţii, specialiştii fac astăzi noi verificări în zonă, iar gospodăria în care s-a descoperit boala, este în carantină.

Au fost plasaţi jandarmi şi poliţişti, care asigură paza, iar în continuare s-a decis uciderea animalelor infectate.

Apoi, cadavrele vor fi arse, cu ajutorul unui incinerator care va ajunge chiar astăzi în satul Bucovăţ.

“Incineratorul este necesar pentru incinerea cadavrelor celor 56 de porci din gospodărie, care vor fi uciși astăzi. Incinetatorul ajunge astăzil a Timișoara, urmând ca în cursul după-amiezii și serii să fie uciși toți porcii. Astăzi, în cadrul unei alte ședințe a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Timiș s-a decis, prin Ordin al Prefectului, convocarea de către DSVSA a comisei de evaluare a animalelor în vederea continuării celorlalte proceduri sanitar-veterinare (ucidere, neutralizare cadavre și deșeuri, continuare dezinfecții). De asemenea, s-a aprobat prin vot unanim uciderea de îndată a tuturor porcinelor din exploatația afectată”, mai transmite Prefectura Timiş.

CITEŞTE ŞI: Intervenţie de urgenţă pe autostradă! Un tir încărcat cu maşini de spălat s-a răsturnat

În paralel, se vor face verificări şi în celelalte gospodării din zonă, pentru ca nu cumva peste porcină africană să fi ajuns şi la alte animale.

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login