Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

[Video] Condiții greu de imaginat într-un azil din Timiș! Incredibil în cel hal sunt ținuți bătrânii de acolo

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Condițiile în care trăiesc bătrânii într-un azil din Timiș i-a îngrozit pe inspectorii care au mers în control.

Azilul numit ”Casa trandafirilor” din localitatea timișeană Liebling a fost verificat în această dimineață de reprezentanți ai OPC, ITM, DPS, ai Inspecției Sociale, ISU și Poliției. 

11 bătrâni grav bolnavi sunt cazați aici, însă condițiile în care trăiesc sunt greu de descris. Există o singură baie pentru femei și bărbați, bucătăria este un adevărat focar de infecție, inspectorii au găsit în frigider carne expirată dar și excremente de șoareci lângă vesela murdară. În plus, bătrânii se plâng că nu primesc mâncare suficientă și că sunt lăsați singuri pe timp de noapte. 

Încalcă toate normele și prevederile legale. Unitatea trebuie închisă pentru că nu au în domeniu de activitate autorizație de funcționare. Am găsti excremente de șoareci, lenjerii neigienizate, am găsit mâncare expirată, și mâncare care nu ajunge celor 11 bătrâni cazați în acest azil. Toaletele sunt mizerabile, sunt neigienizate, farfuriile se spală în lighean. Nu am găsit așa ceva până în ziua de azi, pe raza județului Timiș”, spune Mihaela Ignat, șeful OPC Timiș.

Autoritățile spun că azilul va fi închis, iar după ce vor fi identificați bătrânii, aceștia vor fi direcționați spre alte centre de profil din județ.

UPDATE

S-a început mutarea bolnavilor din azilul din Liebling. O autospecială de transport victime multiple și o ambulanță au ajuns la fața locului de unde i-au preluat pe bolnavi și i-au transportat la spital.

În aceasta după amiază se desfășoară acțiunea de mutare a bătrânilor de la Azilul de bătrâni din localitatea Liebling. Din cei 11 bătrâni care locuiau în azil doar 8 au acceptat să fie transportati la Spitalul Orasenesc Deta. Transportul lor se realizează cu 2 ATPVM( autospecială de transport victime multiple) și o ambulanță SAJ”, transmit reprezentanții ISU Banat.

 

Ultima modificare Luni, 18 Februarie 2019 17:08

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login