Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Universitatea de Vest se alătură Maratonului Vaccinării din Timișoara, ce are loc în acest sfârşit de săptămână!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Universitatea de Vest din Timișoara se alătură principalelor instituții care încurajează vaccinarea pentru Covid-19.

Astfel, UVT participă la Maratonul Vaccinării din Timișoara, ediția a doua, ce va ave aloc în acest sfârşit de săptămână, 14-16 mai, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara. 

CITEŞTE ŞI: 100 de amintiri! Proiect de suflet, la Timişoara, pentru copiii de grădiniţă şi părinţii lor

UVT, ca primă universitate care a susținut o campanie de comunicare pro-vaccinare, este onorată să se regăsească în rândul instituțiilor și organizațiilor care desfășoară acest extraordinar efort de luptă împotriva pandemiei, un Maraton de Vaccinare de 72 de ore care a fost inițiat la Timișoara, pentru prima dată în țară sub această formă, un model de bună practică preluat mai apoi în București și în alte orașe ale țării. UVT va participa la această ediție a Maratonului vaccinării de la Timișoara, când organizatorii propun un adevărat festival de momente artistice, muzicale și de arte vizuale, prezentând momente și recitaluri muzicale, lucrări și proiecte universitare și organizând mini-prezentări semnate de cadre universitare și studenți.UVT va propune vizitatorilor un cadru cât mai interesant în perimetrul locației Maratonului Vaccinării (CRAFT), prin programul propus de către facultățile de profil, Facultatea de Arte și Design, Facultatea de Muzică și Teatru, Facultatea de Fizică și Facultatea de Chimie, Biologie și Geografie. Vom regăsi mini-expoziții de artă, experimente, exponate pentru design, obiecte artistice, dar ne vom bucura și de acordurile mini-recitalurilor de flaut, de concertul de violă sau de cel al cvartetului de coarde.

UVT este prima universitate din România care a lansat în mediul public, începând din februarie, o campanie pro-vaccinare, în care s-au exprimat mai multe personalități semnificative ale vieții publice locale și naționale, care au transmis prin intermediul nostru câte un argument personal și chiar motivațional în favoarea vaccinării, în această gravă pandemie Covid-19. Înregistrăm și o rată a vaccinării angajaților din UVT situată printre cele mai mari din țară, comparativ cu ratele de vaccinare din alte universități. Considerăm că în spațiul universitar, un spațiu al cunoașterii și înțelegerii datelor științei, percepțiile pozitive față de importanța asigurării sănătății și vieții prin vaccinare sunt cel mai bine cultivate. UVT a devenit un model al conduitei responsabile. Ca urmare, așa cum este firesc, UVT va fi prezentă și va susține extraordinarul eveniment de vaccinare de mare amploare, ediția a doua, care va fi organizat în acest weekend la CRAFT, unde ne vom alătura instituțiilor de cultură și sănătate, artiștilor și personalităților orașului, pentru a susține beneficiile medicale ale vaccinării, dar și importanța revenirii la normalitate prin imunizarea colectivă ce se obține prin vaccinarea de masă. Revenim la normalitate, ne vaccinăm!”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

CITEŞTE ŞI: Surprize, la Maratonul Vaccinării din Timişoara! Vă aşteaptă concerte, expoziţii de artă şi analize medicale gratuite

Ultima modificare Joi, 13 Mai 2021 12:55

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login