Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Un fost primar din Timiș care a încercat să fugă din țară după prima condamnare, trimis din nou în judecată de procurorii DNA!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a fostului primar din comuna Tormac, județul Timiș.

Aurică Băran  este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

CITEȘTE ȘI: Asistență pentru înființarea celor 25 start up-uri selectate prin proiectul SIA VEST!

Conform rechizitoriului, în perioada 2008-2012, Aurică Băran, în calitate de primar, a făcut mai multe plăți în mod nelegal, constând în achitarea unor facturi emise de diverse societăţi comerciale, în care se atestau, în mod nereal, executarea unor lucrări sau livrarea unor bunuri contractate.

În urma acestor demersuri a fost creat primăriei comunei Tormac un prejudiciu total de 1.527.757 lei, conform procurorilor DNA.

Băran a încheiat practic contracte de achiziție publică cu societăți comerciale deținute sau controlate de apropiați sau chiar de el, prin intermediul unor membri de familie.

Primăria Comunei Tormac s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1.610.757 lei, solicitând actualizarea acestei sume cu dobânzi şi penalităţi legale aferente, până la recuperarea integrală a sumei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiș.

CITEȘTE ȘI: Fiica lui Rotariu şi-a recunoscut fapta! Admite că a agresat un copilaş şi i-a rupt piciorul, dar dă vina pe o criză de diabet

Aurică Băran a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, în cauza respectivă fiind condamnat definitiv în 2016 la 7 ani de închisoare pentru tentativă de înşelăciune, fals intelectual, instigare la fals intelectual, complicitate la fals în înscrisuri oficiale, complicitate la folosirea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false. În același dosar a fost condamnată și fiica sa Diana Băran. Aceasta a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare.

Vă reamintim că imediat după emiterea sentinței, cei doi, Aurică și Diana Băran au încercat să fugă din țară, însă au fost prinși în vama Cenad.

Ultima modificare Miercuri, 06 Martie 2019 15:13

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login