Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Ultimul anunţ despre Centura de Sud a Timişoarei! Călin Dobra: Abia aştept să se emită ordinul de începere a lucrărilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Una dintre cele mai aşteptate investiţii din Timişoara, care are ca termen de execuţie, doi ani,  începe să intre în linie dreaptă.

Este vorba despre Centura de Sud a Timişoarei, care a obținut ultimul aviz necesar demarării lucrărilor.

CITEȘTE ȘI: A fost deschisă o linie Telverde la care puteți afla informații despre coronavirus! Pentru urgențe însă, apelați 112

Președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra a fost la București, la CNADNR pentru a susține avizarea proiectului tehnic. Lideul CJT spune că săptămâna viitoare, constructorul va depune documentația necesară pentru a obține autorizația de construcție.

Călin Dobra nu a ezitat însă, să îl atace pe primarul Timișoarei, Nicolae Robu pentru că în loc să facă lobby per lângă instituțiile abilitate, pentru proiectele importante ale orașului, edilul se ocupă de sondaje pe Facebook, în căutarea de like-uri. 

Unii fac sondaje pe Facebook despre centura Timișoarei și vânează like-uri, iar alții fac ce trebuie ca acest proiect să devină realitate. Mă aflu din nou la București, de această dată în Consiliul tehnico-economic, din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Am venit ca să susțin avizarea proiectului tehnic al variantei de ocolire Timișoara Sud. Săptămâna viitoare, constructorul va depune documentația, ÎNSOȚITĂ DE ACEST AVIZ, la Ministerul Transporturilor, ca să obțină autorizația de construcție.  Abia aștept să se emită ordinul de începere a lucrărilor, pentru cei aproape 26 de kilometri, un tronson important, care va realiza legătura pe direcțiile Reșița – Voiteg - Timișoara, Serbia – Moravița – Deta – Timișoara și, mai departe, spre Arad, respectiv Lugoj, asigurând continuitatea drumului european E70, respectiv între DN59 și DN69. Traficul va fi fluidizat, TIR-urile scoase din oraș, iar gradul de poluare din Timișoara, în sfârșit, diminuat!”, spune președintele CJT, Călin Dobra.

Lungimea totală a centurii de sud este de 25,69 km, și va avea câte o bandă pe sens. 

Firma care va realiza proiectarea și execuția este TIRRENA SCAVI.

CITEȘTE ȘI: Impact fatal! Un bărbat a murit pe loc după ce a intrat cu maşina sub un tir

Valoarea contractului este de 272,5 milioane de lei (fără TVA), echivalentul a 58 milioane Euro, având un cost de 2,25 milioane euro fără TVA, pentru un kilometru.

Ultima modificare Joi, 27 Februarie 2020 15:28

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login