Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Tot ce trebuie să știi dacă vrei să călătorești în Europa. Țările care impun restricții pentru români!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Încă două  state euroepe au impus restricții de călătorie, românilor, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus din țara noastră.

Este vorba despre Cehia care a introdus România pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic, iar începând de astăzii, românii care ajung acolo trebuie să fie respectate anumite măsuri. Mai exact, imediat după intrarea pe teritoriul Cehiei, românii trebuie să notifice sosirea, telefonic sau prin alt mijloc de comunicare, la Direcției de Sănătate Publică pe raza căreia se află locul de reședință declarat (hotel, locuință) și să se supună, pe cheltuială proprie, testării pentru COVID-19, în situația în care autoritatea de sănătate publică nu a dispus alte măsuri de carantină.

Și Belgia a inclus de la 1 august, România pe lista țărilor ai căror cetățeni sunt supuși unor restricții. Locuitorii din 24 de județe din România sunt plasați, în „zona roșie”, de către autoritățile belgiene. Acest lucru înseamnă că vor fi obligatorii carantina și testarea pentru persoanele care provin din aceste județe și care vor să călătorească în Belgia. Cele 24 de județe ”roșii” sunt: Centrul (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu), Sud-Estul (Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea), Sudul Munteniei (Arges, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman) și Sud-Vestul Olteniei (Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea). Restul României rămâne în zona portocalie. Sunt recomandate carantină și testare.

CITEȘTE ȘI: Tu ştii cum va începe noul an şcolar? În judeţul Timiş se pregătesc trei scenarii

Din 28 iulie autoritățile din Grecia au impus măsura prezentării unui test negativ de coronavirus, făcut cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei și pentru românii care ajung cu avionul în această țară. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Austria a reluat zborurile cu România începând cu 1 august. Autoritățile austriece au publicato nouă Ordonanță pentru revizuirea condițiilor de intrare și tranzit în Republica Austria pentru persoanele care provin din state pentru care există alerte de călătorie, inclusiv România, cu valabilitate de până la data de 30 septembrie. Principalele modificări, față de măsurile anterioare, sunt diminuarea perioadei termenului de valabilitate a testului biologic-molecular pentru SARS-CoV-2 de la 4 zile la 72 de ore și reducerea perioadei de izolare la domiciliu, de la 14 zile la 10 zile.

Cipru a inclus România între țările ai căror cetățeni nu pot merge în scopuri turistice în această țară. . Cei care au proprietăți sau sunt cetățeni și ai Ciprului sunt ​obligați să rămână în autoizolare, la domiciliul declarat, timp de 14 zile.

Autoritățile din Danemarca au anunţat noi măsuri privind condițiile de intrare în țară, măsuri care au intrat în vigoare la 1 august, ora 00:00. România a fost inclusă pe lista țărilor „închise”, alături de alte state cum ar fi Bulgaria, Luxemburg, Portugalia. Cetățenilor români cu drept de ședere în Danemarca li se va recomanda ferm o perioadă de carantină timp de 14 zile la întoarcerea din România.

Elveția a impus românilor carantină de 10 zile la domiciliu chiar și pentru cei care prezintă cu test negativ. Nerespectarea regulilor de carantină se amendă cu 10.000 de franci elvețieni.

Românii care intră în Italia trebuie să stea 14 zile în izolare la domiciliu.

Slovenia a intrdous România, pe 31 iulie, pe „lista roșie”. Astfel, Guvernul sloven a anunţat impunerea unei perioade de izolare de 14 zile, ca măsură de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

CITEŞTE ŞI: ALERTĂ! Copilă răpită, în miez de noapte! Ce au descoperit poliţiştii, care au început imediat căutările?

​Cetățenii români care călătoresc în Marea Britanie sunt obligațiu să intre în izolare, încălcarea dispoziției este pedepsită cu amendă de până la 1.000 de lire sterline. Înainte de a călători, persoanele vor avea obligația de a indica adresa la care se vor auto-izola și traseul de la frontieră la adresa respectivă, prin completarea unui formular online disponibil pe pagina www.gov.uk/uk-border-control.

Olanda impune autoizolare vreme de 14 zile pentru români, chiar și în prezența unui test Covid 19 negativ.

Ungaria a anunțat testarea românilor la graniță, iar dacă prezintă simptome, le este refuzată intrarea în această țară. Sunt acceptate teste făcute în România.

 

De cealaltă parte, Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat lista ţărilor pentru care se impune carantina, la revenirea în România. Dacă săptămâna trecută erau 44 de state cu risc epidemiologic ridicat, acum pe listă sunt doar 41. Vezi AICI lista țărilor pentru care se impune carantina la întoarcerea în România.

 

Ultima modificare Marți, 04 August 2020 09:28

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login