Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Tot ce trebuie să ştii dacă vrei să mergi în străinătate! Lista ţărilor care impun restricţii de călătorie pentru români!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Explozia numărului de noi cazuri de coronavirus în ţara noastră face ca alte state să interzică accesul românilor pe teritoriul lor, sau să impună restricţii.

Lista cu ţările care au anunţat deja, noi reguli de călătorie se actualizează zilnic.

CITEŞTE ŞI: Mașină făcută praf, după ce a intrat într-un tir! Șoferul autoturismului a rămas încarcerat

În prezent sunt 20 de state din Europa care fie nu le permit accesul românilor pe teritoriul lor, fie aplică anumite restricţii:

- Austria – românii au acces în această ţară doar dacă prezintă un certificat medical, în limba engleză sau germană, de test negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 4 zile. În absența acestui certificat, sunt obligaţi să intre în autoizolare timp de 14 zile. Măsura autoizolării nu se va aplica în cazul tranzitului fără oprire al cetățenilor provenind din România pe teritoriul Austriei spre destinații din alte state și în cazul transportului de mărfuri.

- Bosnia și Herțegovina – accesul românilor este interzis, cu câteva excepţii

- Cipru – pentru accesul în această ţară, românii trebuie să prezinte un test negativ la infecţia cu coronavirus, nu mai vechi de 72 de ore

- Danemarca – românilor li se permite intrarea, doar dacă dovedesc că au o rezervare de cel puțin 6 nopți la o unitate de cazare, care să conțină toate numele celor care au rezervat și perioada rezervată.

- Estonia – românii trebuie să stea în autoizolare timp de 14 zile

- Finlanda - cetăţenilor români le este interzis accesul. Excepţie fac cei care lucrează cu forme legale, vizitează o rudă de gradul I sau studiază în această ţară

- Grecia - românii care călătoresc în această ţară trebuie să completeze, cu cel puțin 24 de ore înainte de începerea călătoriei, un formular electronic. Turiștii pot fi testați aleatoriu la granițe. Din 15 iulie, autoritățile elene vor condiționa intrarea în baza unui test negativ SARS-CoV-2 nu mai vechi de 3 zile, plus formularul electronic.

- Irlanda - românii trebuie să stea în autoizolare timp de 14 zile

- Islanda – românilor nu li se permite accesul decât dacă demonstrează caracterul esential al călătoriei

Letonia - românii trebuie să stea în autoizolare timp de 14 zile

- Lituania – accesul românilor este interzis

- Malta – cetăţenilor români le este interzis accesul

Marea Britanie - românii trebuie să stea în autoizolare timp de 14 zile

Muntenegru – românii sunt plasaţi în carantină instituţionalizată

Norvegia – românilor le este interzis accesul, cu câteva excepţii

- Olanda - românii trebuie să stea în autoizolare timp de 14 zile

- Republica Moldova - românilor le este interzis accesul, cu câteva excepţii

- Slovacia – românilor li se permite accesul, dar sunt obligaţi să intre în izolare, iar după 5 zile să îşi facă testul pentru coronavirus. În cazul în care  rezultatul este negativ, îşi pot continua sejurul. Tranzitarea este permisă, cu condiţia ca deplasarea să aibă loc fără oprire, în decurs de maxim 8 ore de la intrarea pe teritoriul acestei ţări.

- Slovenia  - românii trebuie să stea în autoizolare timp de 14 zile. Tranzitul cetățenilor români spre țara de rezidență nu este restricționat, cu condiția părăsirii teritoriului sloven în cel mult 12 ore.

- Ungaria – cei care prezintă simptome nu sunt lăsaţi să intre, iar ceilalţi intră automat în izolare, pe o perioadă de 14 zile. Li se permite accesul doar românilor care prezintă la punctul de frontieră două teste negative pentru infecția cu COVID-19, efectuate în ultimele cinci zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

CITEŞTE ŞI: Alertă după ce un tânăr de 24 de ani a dispărut în apele unui lac de acumulare! Și scafandrii au ajuns în zonă

 

Ultima modificare Luni, 13 Iulie 2020 15:12

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login