Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Sute de colindători vor da culoare Timișoarei într-un eveniment de tradiție! Când ajunge Alaiul Colindătorilor în oraș?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Timișoara a devenit deja o tradiție ca Alaiul colindătorilor să străbătă orașul, în prag de Crăciun.  

Se apropie unul dintre cele mai așteptate momente ale sărbătorilor de iarnă din Timișoara. Peste mai puțin de o săptămână, sute de colindători bănățeni își vor face simțită prezența pe străzile din centrul orașului.  Bătuta cu dubele, jocul caprei, colindele de fecior și de fată sunt doar câteva dintre străvechile datini ce vor da farmec Alaiului Colindătorilor, eveniment de tradiție oferit timișorenilor de către Consiliul Județean Timiș, prin Centrul de Cultură și Artă al județului Timiș.

Vor cânta, vor ura, vor juca, vor anima atmosfera și vor încălzi nu doar trupurile, ci și sufletele trecătorilor. În total, peste 300 de colindători vor forma Alaiul care va pleca, în 19 decembrie, la ora 9 și jumătate, din fața Centrului de Cultură și Artă al județului Timiș și va poposi, 30 de minute mai târziu, la Palatul Administrativ din Timișoara și apoi la Mitropolia Banatului.  

Urări de bine și belșug vor aduce, din Țara Făgetului, dubașii din Pietroasa, Tomești, Curtea și Margina. În straie tradiționale de sărbătoare, încinși la brâu cu o batistă albă și o bandă tricoloră, purtând pe cap căciuli de blană și pene de păun, colindătorii vor bate dubele în ritmuri ancestrale. 

Străzile vor fi umplute de veselie și culoare și de colindătorii Ansamblului Izvorașul din Buziaș, cărora li se vor alătura grupuri vocale din Buziaș, Sânandrei, Făget, Giera, Criciova, dar și Fanfara Pro Amiciția și Corul Facultății de Muzică din Timișoara. 

Datinile străvechi vor fi reînviate și prin dans, de Ansamblul Banatul Tineret, de Grupul Junii Timișului și de Ansamblul Ghiocelul din Giroc.

Ultima modificare Sâmbătă, 14 Decembrie 2019 11:53

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login