Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Situaţie inedită! O pacientă s-a ales cu plângere penală din partea spitalului, pentru minciuni aruncate în spaţiul public

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

O tânără de 18 ani a început să se simtă rău, motiv pentru care iubitul ei a chemat o ambulaţă, iar tânăra a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Fata a ajuns la Spitalul Judeţean Arad, cu dureri de cap şi febră,  ceea ce i-a dus pe medici cu gândul la coronavirus.

CITEŞTE ŞI: CCIA Timiș lansează cursurile gratuite de profesionalizare a angajaților!

Investigaţiile care i-au fost făcute au scos la iveală o altă afecţiune, motiv pentru care tânăra a fost lăsată să plece acasă şi i s-a prescris un tratament.

Fata însă are o altă versiune. Ea susţine că medicii au vrut să o interneze cu diagnostic de coronavirus, ba chiar s-ar fi oferit să îi modifice rezultatele analizelor.

“Prima dată a zis că s-ar putea să fiu însărcinată. La spital mi-o făcut analize, urină, sânge, tot ce trebuie şi după vreo patru ore m-au dus să fac un film la plămâni (...) Când am semnat pe propria răspundere că vreau să plec acasă, pentru că eram foarte obosită, doamna doctor m-a întrebat dacă nu vreau să fiu internată pentru Covid. Am spus, nu. După, a zis: Sigur? Am repetat: nu. Vreau să merg acasă, mă aşteaptă prietenul meu afară. Când să plec, îmi spune că analizele mele se pot anula dacă cumva mă răzgândesc”, a spus Maria Broştean.

Declaraţiile fetei sunt însă contrazise de medicii acuzaţi, care spun că internările bolnavilor de coronavirus nici nu se pot face prin Unitatea de Primiri Urgenţe.
Şi asta pentru că sunt necesare teste PCR care să arate dacă un suspect area sau nu infecţia cu COVID-19.

“Nimeni de la noi, din Urgenţe, nu spune că ai Covid, pentru că nu se pune diagnosticul de infecţie cu Covid, în UPU. La noi, cel mult, se recoltează probe PCR. După investigaţiile efectuate, s-a infirmat suspiciunea de infecţie cu Covid a plecat acasă cu tratament, fără niciun fel de acuze. Nimeni din UPU nu i-a spus că are Covid şi, oricum, internările pentru coronavirus nu le facem noi. Tocmai de aceea, cred că este vorba despre o neînţelegere”, a explicat dr. primar Aurelia Aconi, de la Unitatea de Primiri Urgenţe.

CITEŞTE ŞI: Inconştienţă maximă şi sfidarea bunului simţ! Ce a făcut un cadru medical, după ce a aflat că are coronavirus?

În aceste condiţii, conducerea Spitalului Judeţean Arad consideră că afirmaţiile fetei sunt mincinoase şi defăimează unitatea sanitară, aşa că vrea să clarifice lucrurile în instanţă.

“În cursul zilei de astăzi, conducerea Spitalului a luat decizia de a depune o plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, deoarece consider că distribuirea acestei postări în spaţiul public aduce prejudicii de imagine unităţii noastre”, a anunţat managerul interimar au unităţii sanitare, ec. Florina Ionescu.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login