Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Semnal de alarmă tras de autorități! Evitați scăldatul în locurile neamenajate, pericolul de înec este extrem de mare!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Evitați scăldatul în locurile neamenajate! Este îndemnul reprezentanților Administrației Bazinale de Apă Banat, care încearcă să atragă atenția asupra pericolului la care se expun cei care nu respectă aceste indicații.

Lacurile de acumulare reprezintă un pericol chiar și pentru înotătorii experimentați, în primul rând din cauza adâncimii mari a apei care produce diferențe majore de temperatură a acesteia între stratul de suprafață, care poate avea o temperatură agreabilă, și cel de adâncime care are o temperatură scăzută. Aceste diferențe se percep brusc în fizicul înotătorului și pot fi fatale.

CITEȘTE ȘI: Anunţ de ultimă oră, a ministrului Sănătăţii! Nelu Tătaru spune că am putea ajunge la 3.000 de infectări zilnice cu coronavirus

De asemenea, lacurile de acumulare pot fi periculoase pentru cei care se aventurează în ele și din cauza curenților care se formeză în timpul deversărilor şi a funcţionării hidrocentralelor.

Persoanele care se află la plajă, la scăldat sau practică pescuitul în zonele neamenajate, în special în aval de lacurile de acumulare, se expun pericolului de înec în cazul apariției unor viituri. Avertizările meteo-hidrologice de tip now casting au devenit o obișnuință și pentru zona Banatului.

Evacuarea controlată a unor debite de apă din lacurile de acumulare se poate realiza oricând, ca urmare a înregistrării unor precipitații abundente în zone amonte de cele în care se efectuează deversări. Cursurile de apă reprezintă și ele un pericol pentru populația aflată la scăldat, atât din cauza colmatării şi a vegetaţiei din apă, cât și a gropilor create de exploatările de agregate minerale (balastiere).

Barajele, bazinele de liniștire, stăvilarele, pragurile de fund, sau scările de pești nu sunt zone destinate activităților de agrement, fie că vorbim de înot, pescuit sau sporturi nautice.

CITEŞTE ŞI: Acuzaţii grave, la doi paşi de Timişoara! Localitate aflată “sub teroarea unor conducători fără scrupule”

Atenționarea “Scăldatul și pescuitul interzis” este inscripţionată și pe digurile lacurilor de acumulare din județele Timiș și Caraș-Severin, prin urmare cei care o ignoră, aleg conștinent riscul. 

ABA Banat recomandă populației să aleagă ștrandurile și zonele special amenajate, cu respectarea măsurilor de siguranță dispuse de autorități în timpul acestei pandemii.

Ultima modificare Joi, 13 August 2020 14:45

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login