Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Se prăbuşesc afacerile din domeniul hotelier! Semnal de alarmă tras de patronii din domeniu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Măsurile luate pentru combaterea răspândirii coronavirusului crează probleme economice, dat fiind faptul că multe activităţi au fost suspendate.

Printre cei mai afectaţi sunt proprietarii de afaceri şi angajaţii din domeniul hotelier şi al al restaurantelor.

CITEŞTE ŞI: Deputatul de Timiş, Matei Suciu, explică de ce a votat PSD, noul Guvern Orban

Aici, activitatea comercială a scăzut brusc cu pană la 80-90% în decurs de numai câteva zile iar trendul este tot unul descendent.

“Criza nu este numai a noastră, este a mai multor altor verigi economice, furnizori de marfă, vânzători cash and carry, producători locali de alimente, vinuri, băuturi răcoritoare, servicii, delivery. Pe lângă această implicare în lanț, blocarea activității noastre va genera neplata taxelor locale, a taxelor naționale, chiriilor și altor obligații, va declanșa un șomaj masiv, într-o situație cu totul excepțională”, spune Corina Macri, reprezentant al Asociației patronale HORETIM,

Cei din domeniu trag acum un semnal de alarmă solicită implicarea autorităţilor locale şi centrale.

Ei au întocmit şi un plan de măsuri care ar trebui luate urgent, după modelul altor ţări afectate de criza coronavirusului, după cum urmează:

a. Datoriile statului către companii să fie plătite urgent ( TVA fără control prealabil, accize după caz, concedii medicale, plata de urgență a facturilor pe care statul le are de achitat către operatorii din domeniu pentru servicii de care a beneficiat în ultima perioadă).

b. Plățile companiilor către autoritățile centrale și locale ( aferente obligațiilor fiscale scadențe la final de lună martie ) să fie cel puțin amânate pentru mai multe luni.

c. Credite guvernamentale garantate de stat și la condiții financiare preferențiale până la limita corespunzătoare de două ori suma plătită de companie anul precedent pentru impozite locale și centrale.

d. Măsuri pentru amânarea ratelor către bănci și/ sau societăți de leasing fără consecințe pentru companii.

e. Măsuri care să împiedice/ îngreuneze intrarea în insolvență în următoarele 3 luni deoarece s-ar crea imediat blocaje și mai mari. Codul muncii este necesar a fi flexibilizat, existând două măsuri care să intre în vigoare imediat:

- Șomaj tehnic cu plata indemnizației de către statul român și/sau

- Reducerea normei de lucru cu plata unui procent stabilit de către companie (între 30% și 50%) în condițiile scutirii de contribuții salariale și impozit pe venit a acestei părți. În plus statul să vină cu completarea diferenței, în așa fel încât angajații să aibă cât mai puțin de suferit.

CITEŞTE ŞI: Noi îmbolnăviri de coronavirus! Au fost zeci de cazuri, în ultimele 24 de ore

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login