Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Se intervine de urgență în zonele afectate de inundații din Banat! Guvernul a alocat 3 milioane de lei pentru consolidarea digurilor

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Administraţia Bazinală de Apă Banata primit peste trei milioane de lei, bani pentru investiții în lucrări de prevenire și apărare împotriva inundațiilor.

Scopul acestor lucrări de investiții este acela de consolidare a digurilor și malurilor în punctele critice, precum și asigurarea secțiunilor de scurgere a cursurilor de apă afectate de inundații pentru punerea în siguranță a localităților riverane și implicit scoaterea de sub efectul inundațiilor. 

CITEȘTE ȘI: Atenţie şoferi! În Timişoara se închide o stradă importantă, iar accesul pe Michelangelo va fi restricţionat

Guvernul a aprobat, în ședința de marți, 27 iunie, o Hotărâre privind suplimentarea bugetului Ministerului Apelor și Pădurilor din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului. Fondurile vor fi folosite pentru realizarea în regim de urgență a mai multor lucrări de investiții de prevenire și înlăturare a efectelor calamităților naturale produse de inundații în perioada februarie-mai 2019. 

Este vorba de 7 lucrări de investiții pe care ABA Banat le va realiza din aceste fonduri în cursul acestui an, în bazinele hidrografice: Bârzava, Timiș, Sebeș, Bistra, din județele Timiș și Caraș-Severin.

În aceste zone, în perioada menționată, s-au înregistrat fenomene hidro-meteorologice periculoase, care au dus la creșteri de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de apărare. Ulterior, specialiștii ABA Banat au constatat eroziuni ale digurilor, malurilor și colmatări ale albiilor în bazinele hidrografice afectate de codurile meteo-hidro prelungite.

Pentru județul Timiș, fondurile vor fi direcționate către 3 lucrări de investiții:  Punere în siguranță dig mal stâng râu Bârzava -amonte pod rutier Partoș din comuna Banloc, Refacere apărare de mal râu Timiș, intravilan localitatea Lugoj și Refacere consolidare mal râu Timiș -aval de podul rutier din Parța. Pentru județul Caraș-Severin, s-au primit fonduri pentru 4 lucrări de investiții: Regularizare râu Sebeș la Caransebeș, Regularizare pârâu Zlagna și pârâu Potoc la Caransebeș, Regularizare pârâu Potoc la Caransebeș, refacere consolidare dig mal stâng pârâul Axin la confluență cu râul Bistra din comuna Obreja” a precizat Titu Bojin, directorul ABA Banat.

CITEȘTE ȘI: FOTO: 11 victime, după un impact violent între un autobuz plin cu muncitori şi un tir

Aceste lucrări, care se vor finaliza până în luna decembrie 2019, vor proteja locuitori din Lugoj, Partoș, Parța, Caransebeș, Obreja, prin reducerea riscului de inundații.

Ultima modificare Vineri, 28 Iunie 2019 12:12

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Continuă scandalul Timişoara Capitală Culturală Europeană! Roxana Iliescu, fost vicepreşedinte CJT, îi acuză pe cei de la Asociaţie că nu au depus niciun proiect cultural

Continuă scandalul Timişoara Capitală Culturală Europeană! Roxana Iliescu, fost vicepreşedinte CJT, îi acuză pe cei de la Asociaţie că nu au depus niciun proiect cultural

Vestea că Timişoara ar putea pierde mult râvnitul titlu de capitală culturală europeană i-a pus pe jar atât pe oamenii de rând, cât şi pe autorităţile publice şi centrale.

Detalii

Secretarul de stat, Ion Ardeal Ieremia, despre retragerea titlului de capitală culturală europeană: Sunt lucruri spuse la supărare

Secretarul de stat, Ion Ardeal Ieremia, despre retragerea titlului de capitală culturală europeană: Sunt lucruri spuse la supărare

După atacul dur al consilierului suedez, Cristoph Torch, care a atras atenţia că Timişoara riscă să piardă titlul de capital culturală europeană, a venit reacţia secretarului de stat, Ion Ardeal Ieremia.

Detalii

Pericol pentru Timişoara! Titlul de capitală culturală europeană riscă să fie pierdut!

Pericol pentru Timişoara! Titlul de capitală culturală europeană riscă să fie pierdut!

Semnal de alarmă tras de suedezul Cris Torch, care a coordonat echipa artistică a Asociaţiei Timişoara Capitală Cultural Europeană!

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login