Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Scandal de proporţii, la Liceul Pedagogic din Timişoara! Doi judecători, acuzaţi că fac legea în şcoală, pentru a-şi proteja copilul – problemă

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Situaţie scandaloasă la o şcoală elită din Timişoara, unde părinţii unui elev i-au interzis directorului să mai intre în contact cu copilul lor.

Se întâmplă la Liceul Pedagogic, unde directoarea a primit o somaţie, prin care i se cere să nu mai aibă nicio interacţiune, cu fiul lor.

CITEŞTE ŞI: Conductă de gaz, în flăcări! Pompierii au intervenit de urgență. Peste 20 de oameni evacuați

“Am primit o notificare şi apoi o somaţie, prin care mi se interzice să îmi mai exercitat atribuţiile funcţiei. Scrie că, dat fiind starea conflicutală şi pentru că eu aş agresa prin prezenţa mea copilul, să nu mă apropii de acel elev şi să nu interacţionez cu el. Am aflat că acest copil a mai avut abateri şi chiar au fost luate măsuri împotriva lui. Din ceea ce ştiu, această somaţie este una în premieră. Nu ştiu să se mai fi întâmplat aşa ceva”, a declarat directorul Liceului Pedagogic din Timişoara, Valentina Udrescu.

Băiatul de clasa a XI-a, pentru care a fost trimisă această somaţie este considerat un copil-problemă.

Şi-a bătut grav doi colegi, întârzie la ore, vorbeşte urât cu profesorii şi chiar cu directorul unităţii de învăţământ.

Cu toţii spun însă că nu au ce face, pentru că părinţii elevului-problemă sunt judecători şi nimeni nu vrea să se pună cu ei.

“În data de 26 septembrie, în timpul pauzei, copilul meu a fost lovit puternic, peste faţă, de un coleg de clasă, pe motiv că l-a lovit la picior. Acest copil a mai fost implicat în incidente asemănătoare şi chiar a avut probleme de disciplină, la şcoală. Noi luăm acum în calcul să depunem o plângere penală împotriva acestui băiat”, a declarat Liana Iancu, mama unuia dintre copii bătuţi de elevul-problemă.

La un moment dat, din cauza problemelor pe care le-a creat, băiatului i-a fost scăzută nota la purtare, la 4.

CITEŞTE ŞI: FEST-FDR2019 a ajuns la final! 21 de spectacole de excepție, puse în scenă la Timișoara

Părinţii băiatului recunosc că acesta a fost implicat în acte de violenţă, dar spun că au fost unele minore.

Nu văd nicio problemă nici în faptul că s-a ales cu nota scăzută la purtare şi spun că directoarea şcolii este părtinitoare, motiv pentru care au trimis acea somaţie.

“Vom sesiza Consiliul Superior al Magistraturii, pentru că domnii judecători, părinţii copilului-problemă,  sunt judecători. Spun copil-problemă pentru că anul trecut a mai fost implicat într-un incident foarte grav, când s-au făcut inclusiv plângeri penale, care ulterior au fost retrase, anul acesta a mai fost implicat într-un incident cu directoarea, iar acum o doamnă profesoară de aici este hărţuită prin tot felul de sesizări, după ce băiatul ei a fost bătut de acelaşi copil. Practic se pune presiune pe ea pentru a renunţa la orice fel de demers, pentu ca elevul respectiv să nu fie tras la răspundere penală. Este grav că aceşti judecători au un comportament care mă face să cred că avem de-a face cu un act abuziv. Iar această somaţie pe care au trimis-o către directoare este încă un act de abuz emoţional şi de presiune asupra dascălilor”, a declarat avocatul Florin Kovacs

Cei de la Inspectoratul Şcolar au început verificările în acest caz, pentru a lămuri situaţia.

 

 

Ultima modificare Joi, 14 Noiembrie 2019 13:28

3 comentarii

 • catalina

  Acest individ mai este elev si la un liceu PEDAGOGIC, pai ce vrea, sa educe copii? EXMATRICULAREA si a lui din scoala si a parintilor din magistratura .

  Raportează catalina Duminică, 17 Noiembrie 2019 12:22 Link la comentariu
 • Io

  Trist...este vorba de acea minunata scoala la care daca mergeai sa iti inscrii copilul in februarie pentru anul urmator ti se spunea ca listele sunt facute de un an. Acceasi la care presedinta Cinsiliului elevilor nu agreeaza nicio persoana din scoala pentru functia de diector ai aduce din afara oameni lipsiti de profesionalism sau competente. E un exemplu perfect de scoala condusa de elevi si parinti. Evident, de acei elevi si parinti cu tupeu nelimitat

  Raportează Io Duminică, 17 Noiembrie 2019 07:57 Link la comentariu
 • Marius

  Este incredibil unde am ajuns: regulamentele scolare excesiv de permisive permit ca orice animal sa-si faca de cap in scoala.
  Cat priveste pustiul in cauza, ma intreb cum s-ar fi purtat daca parintii nu erau judecatori.
  Si ma mai intreb CUM judeca acesti oameni cauzele, daca nu sunt in stare sa inteleaga ce a ajuns propriul copil, si daca nu au reusit sa inteleaga de pe inaltimea functiei lor, ca LEGEA nu este egala cu ABUZUL.

  CUM sa interzici unui profesor sa interactioneze cu copilul tau??? Va pute scoala aia? Luati-l acasa.

  Pe oamenii astia ii platim cu de 20 ori salariul mediu???

  Raportează Marius Sâmbătă, 16 Noiembrie 2019 19:00 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

 • 1
 • 2
 • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login