Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

VIDEO: Şefa DSP Timiş, umilită în public, de superiorii săi! Cum a fost alungată, Cornelia Malac, din faţa ziariştilor?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-au deschis ușile blocului morții din Timișoara, dar de după ele a ieșit un miros greu și toxic de incompetență.

Cazul tragic de la Timișoara, va rămâne o pată neagră pe obrazul gros al autorităților locale care au gestionat dezastruos evenimentul în care și-au pierdut viața doi copii și mama unui dintre ei.

CITEŞTE ŞI: Crimă înfiorătoare, cu tentă politică! Un bărbat a fost ucis pentru opţiunea electorală

Așa a ieşit încă o dată la iveală că doamna Cornelia Cismaș Malac, director executiv al Direcției  de Sănătate Publică Timiș, conduce direcția din anul 2015 fără a avea pic de habar care sunt atribuțiile  instituției pe care o păstorește pentru un salariu anual de aproape o sută de mii de lei.

A fost nevoie de venirea directorului Inspecției Sanitare de Stat, Maria Mioara Comana pentru a pune DSP Timiș pe linia de plutire deoarece sănătatea publică din Timiș era în derivă.

Mioara Comana a fost singura capabilă să explice care sunt atribuţiile DSP în privinţa firmelor de deratizare: niciuna.

Inspectorii de Sănătate Publică nu pot nici să autorizeze şi nici să controleze astfel de societăţi, aşa cum greşit a informat presa, directoarea Cornelia Malac, care, în patru ani de conducere, nu a reușit să afle asta.  

Demascată în fața presei și alungată la propriu din cercul discuțiilor cu presa, ne-am fi așteptat ca doamna director Cornelia Malac, să meargă la birou pentru a-și scrie demisia, însă acest lucru nu s-a întâmplat, deoarece relațiile sale nu s-au bazat niciodată doar pe colegii din PSD partid care a propulsat-o în funcția de conducere.

Cornelia Malac este susținută de greii ministerului care reprezintă alte cercuri de interese.

CITEŞTE ŞI: Locatarii din blocul morții, s-au întors acasă! Imobilul a fost igienizat înainte

Este vorba de șeful corpului de control al ministrului Sănătății, Constantin Dina, și directoarea economică cea care ocupă şi funcţia de secretar general al ministerului, Georgeta Bumbac.

Și totuși cu o demisie s-a lăsat: Călin Munteanu, medic primar la departamentul de Igienă a Mediului, din DSP Timiș, din cadrul Compertimentului de Evaloare a Factorilor de Risc de Mediul de Viață și Muncă și-a înaintat demisia pe motiv că nu poate să mai lucreze sub comanda unei conduceri incompetente.

 

 

Ultima modificare Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019 13:25

1 comentariu

 • Luca

  Cum e posibil asa ceva? Cum e posibila o asa atitudine din partea dir. Comana? Controale s-au facut mereu, conform Ord 563/1997, iar acum pe normele din Ord MS 119/2014! Directoarea DSP despre aceste norme vorbeşte! Cum poți sa spui ca nu ai facut controale, pt ca n ai avut atributii, cand ai norme si sanctiuni pe Hg 857/2011??

  Raportează Luca Duminică, 05 Ianuarie 2020 20:33 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Se prelungeşte starea de urgenţă! Anunţul de ultimă oră, al preşedintelui, Klaus Iohannis

Se prelungeşte starea de urgenţă! Anunţul de ultimă oră, al preşedintelui, Klaus Iohannis

În urmă cu foarte puţin timp, preşedintele României a făcut o declaraţie la Palatul Cotroceni, anunţând, printre altele, prelungirea stării de urgenţă.

Detalii

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Nu mai puţin de patru focuri de armă au fost trase de poliţiştii timişeni care au vrut să oprească în trafic, un autoturism.

Detalii

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Creşte numărul deceselor în rândul pacienţilor care au afecţiuni cronice şi au fost diagnosticaţi şi cu coronavirus.

Detalii

Cele mai noi articole

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login