Telefon: 0731 028 626

Contact: re[email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Rugbyștii Naționalei și cei de la Timișoara Saracens, vin la Codru! Vor planta stejari, alături de voluntari

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

”Stejarii”, dar și rugbyștii timișoreni vin la Codru Festival!

Organizatorii festivalului CODRU și Federația Română de Rugby au semnat un parteneriat care are ca scop promovarea intereselor comune privind protejarea mediului înconjurător, încurajarea unui stil de viață sănătos sau încurajarea sportului. 

Supranumiți “Stejarii”, reprezentanți ai echipei naționale de rugby a României și jucători ai echipei Timișoara Saracens vor participa la sfârșitul acestei săptămâni la festivalul CODRU și vor da o mână de ajutor pentru îndeplinirea scopului festivalului: plantarea a 6000 de stejari. 

"Una dintre valorile pe care rugby-ul o promovează este solidaritatea și întotdeauna am încercat să ajutăm și să sprijinim cât mai mult comunitatea din care facem parte, să fim exemple pozitive pentru cei de lângă noi. Ne bucură și ne onorează invitația Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Pădurea Bistra, cea care organizează Festivalul Codru, de a fi împreună la această acțiune de plantare de stejari, pentru că nici nu se putea o alăturare mai bună: Stejari care plantează Stejari. Nu poți fi jucător de echipă națională fără să îți iubești cu toate puterile țara. Dincolo de mândria de a reprezenta România, Stejarii au o datorie sacră de a o cinsti și a-i duce mai departe povestea. Acțiunilor de acest fel le vom răspunde mereu "prezent", pentru că ele oferă ceva înapoi țării care ne-a dat totul. Ne bucurăm să putem ajuta la împădurire, aducând astfel în atenția iubitorilor de sport și natură importanța implicării fiecăruia dintre noi", a declarat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby.

Prima ediție a festivalului CODRU debutează vineri, 23 august, și se încheie duminică 25 august, locul de desfășurare aflându-se la doar 7 kilometri de Timișoara, în pădurea Bistra. În prima și a doua zi participanții sunt îndemnați să adopte doi sau patru copaci, în schimbul unei donații de 50 sau 100 de lei. Copacii adoptați urmează să fie plantați în pădure în toamnă, atunci când este recomandată plantarea, iar aceștia vor purta nume alese de ”părinții adoptivi”. În ultima zi a festivalului intrarea este liberă.

Festivalul își propune să atragă atenția asupra valorii reprezentate de Pădurea Bistra în viețile locuitorilor din jurul ei și a protejării patrimoniului natural al zonei. De asemenea, întrucât se împlinesc 50 de ani de la Woodstock Festival, prima ediție a Festivalului Codru dorește să aducă o experiență de neuitat celor care vor participa la eveniment, prin încercarea de a schimba lumea prin pace, dragoste și artă. Astfel, Codru vine cu 9 zone de festival, 3 scene, 90 de ore de muzică live si 48 de artiști.

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Acţiune în forţă, în toiul nopţii! Sute de metri de cabluri TV, de internet şi de telefonie, smulse de pe stâlpi

Acţiune în forţă, în toiul nopţii! Sute de metri de cabluri TV, de internet şi de telefonie, smulse de pe stâlpi

La Timişoara continuă acţiunea de îndepărtare a cablurilor aeriene, care, conform unei Hotărâri de Consiliu Local trebuiau mutate în subteran încă din anul 2015.

Detalii

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

Vești excelente pentru șoferi! Drumul care duce spre Aeroport va fi lărgit la patru benzi.

Detalii

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

Vești bune pentru șoferi! Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului județean care duce la Aeroport.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login