Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Revoltător! Copii şi adulţi, sclavi pe plantaţie! Cazul a fost descoperit de poliţişti, după 2 ani

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un individ care exploata oameni sărmani, în ferma lui, a ajuns după gratii, fiind acuzat de trafic de persoane şi trafic de minori.

Este vorba despre un bărbat din judeţul Bihor, care a profitat de situaţia precară a mai multor oameni.

Le-a promis un loc de muncă bine plătit, dar i-a transformat în sclavi, la propria fermă.

CITEŞTE ŞI: Se închid restaurantele din Timişoara? S-a depăşit rata de infectare de 1,5 la mia de locuitori

“În perioada 2018 – 08.10.2020, dată la care organele de urmărire penală au acționat prin efectuarea unei percheziții domiciliare la o locație care servea ca fermă de animale, aflată pe raza unei comune din județul Bihor, administrată de către inculpat, au fost adăpostite mai multe persoane vătămate minore și majore ce au fost recrutate direct sau prin intermediari, în scopul prestării unor munci agricole.

Persoanele recrutate provin din medii sociale defavorizate, fără un loc de reședință stabil, sunt lipsite de resurse financiare sau sunt într-o stare de vulnerabilitatea evidentă din cauza unor afecțiuni medicale sau a vârstei fragede”, transmite DIICOT.

Mai exact, individul îşi alegea vicitmele din rândul oamenilor nevoiaşi, le ducea la el la fermă, le lua documenteleşi îi punea să muncească din zori până în noapte.

Îi caza pe toţi laolaltă, într-o anexă insalubră şi le dădea mâncare puţină.

sclavie01

Cei care îndrăzneau să se revolte, erau bătuţi şi ameninţaţi.

“Persoanele vătămate au prestat muncă la fermă, în condiții deosebit de grele, respectiv erau determinate să lucreze peste 12 ore pe zi, fără pauza săptămânală de odihnă și fără întreruperi pentru recuperare.  Persoanele vătămate nu au fost remunerare pentru munca prestată nici cu sumele derizorii promise initial”, mai spun procurorii DIICOT.

Anchetatorii au făcut 5 percheziții în acest caz şi au ridicat acte de identitate și alte documente relevante.

Individul acuzat de trafic de persoane şi trafic de minori a fpst reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie dus în faţa judecătorilor, cu propunere de arestare preventivă.

CITEŞTE ŞI: Focar de pestă porcină africană, la Găvojdia! Autoritățile au stabilit zonele de protecție pe o rază de 13 kilometri

 

 

Ultima modificare Vineri, 09 Octombrie 2020 12:49

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login