Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Raportul UVT: Laura Codruța Kövesi NU a plagiat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisia de Etică și Deontologie Profesională din Universitatea de Vest din Timișoara a dat un verdict în ceea ce privește  suspiciunile de plagiat în cazul Codruței Kövesi.

Conform specialiștilor din UVT, în lucrarea de doctorat a șefei DNA există 564 de rânduri similare cu pasaje din alte lucrări de specialitate, însă nu se consideră că lucrarea este un plagiat.
 
Comisia de Etică şi Deontologie Profesională din UVT a consultat toate documentele puse la dispoziție de către cei ce au acuzat-o pe șefa DNA de plagiat și a ajuns la o concluzie. Aceea că gradul de similaritate al lucrării Codruței Koveși cu alte texte este de doar 4,9%.
 
„Având în vedere că teza de doctorat suspusă analizei are 11.512 rânduri, cele 564 de rânduri, găsite ca fiind similare în raport cu sesizarea înregistrată la UEFISCDI nr. 2567/13.10.2016 cu alte surse, reprezintă un grad de similaritate de 4,9 %. (...) Comisia de Etică şi Deontologie Profesională din UVT concluzionează că sesizarea este nefondată pentru 4141 de rânduri din cele 4705 rânduri sesizate și parțial fondată pentru restul”, se arată în raportul prezentat de UVT.
 
Menționăm, încă o dată că verificarea tezei de doctorat a fost făcută de Comisia de Etică şi Deontologie Profesională din UVT. Instituția de învățământ nu a întrunit condițiile pentru a forma o comisie de specialiști în domeniul dreptului penal.
 
Laura Codruța Kövesi și-a susținut teza de doctorat, coordonată de  . univ. dr. Viorel Pașca, la UVT în anul 2011.

Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2016 16:23

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login