Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Problema gunoaielor, din nou în atenția autorităților din Timiș! Unde este cea mai gravă situație?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Județul Timiș, îngropat în gunoaie, iar problema pare să nu se rezolve prea curând.

Având în vedere problemele cu colectarea deșeurilor din mai multe localități din județul Timiș, prefectul Eva Andreaș a convocat o ședință cu primarii din zonele afectate, cu operatorii de salubrizare între care există conflictul (Brai Cata și Polaris MHolding) și cu reprezentanții instituțiilor care au atribuții în domeniu – ADID, Autoritatea Națională de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice, Garda de Mediu, ISU și Agenția de Protecție a Mediulu Timiș. La ședință a participat și președintele CJT, Călin Dobra. 

CITEȘTE ȘI: Atenție, șoferi! Se închide circulația între Hotel Continental și Piața Sf. Gheorghe, timp de o săptămână

Primarii și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că nu au fost ridicate gunoaiele pe zonele lor conform prevederilor contractuale, situația cea mai gravă fiind pe zona Sânnicolau Mare, unde primarul a ales ca soluție extremă să facă colectarea cu mijloacele Primăriei.

După mai bine de un un an și jumătate, de când are contract, această firmă Brai Cata a demonstrat că nu este în stare să gestioneze situația deșeurilor în zonele în care  operează. Nici până la această oră această societatea nu are achiziționate toate utilajele prevăzute în caietul de sarcini. Mai mult decât atât, mai mulți primari mi-au semnalat faptul că acestă societate nu a emis facturi și nu a colectat taxa de gunoi, deși reprezentanții societății afirmă că nu au fonduri. Nu putem tolera în continuare această atitudine, nu este normal ca la temperaturi de peste 35 de grade gunoaiele să rămână neridicate din cauza incapacității unei firme de a gestiona problemele. Este intolerabil ca o firmă să se prezinte și să câștige o licitație, după care să realizeze că nu își poate îndeplini obligațiile contractuale. Garda de Mediu a făcut mai multe controale în această perioadă, concluzia fiind că gunoiul nu se ridică de acestă firmă, mai ales în zona Sânnicolau-Mare – Jimbolia. Am  cerut ca ANRSC să efectueze controale la acestă societate și să ne informeze, în cel mai scurt timp, despre rezultatul controlului, consecințele putând ajunge până la ridicarea licenței de operator.ADID a făcut toate demersurile necesare și a informat instituțiile statului în acestă perioadă despre problelmele cauzate de acestă firmă”, a afirmat prefectul Eva-Georgeta Andreaș.

CITEȘTE ȘI: Nu scăpăm de căldură! Vom avea parte de temperaturi caniculare și în weekend

ANRSC București a emis deja ordinul de control, rezultatele urmând să fie comunicate Instituției Prefectului la finalizarea controlului.

Ultima modificare Vineri, 23 August 2019 16:30

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Acţiune în forţă, în toiul nopţii! Sute de metri de cabluri TV, de internet şi de telefonie, smulse de pe stâlpi

Acţiune în forţă, în toiul nopţii! Sute de metri de cabluri TV, de internet şi de telefonie, smulse de pe stâlpi

La Timişoara continuă acţiunea de îndepărtare a cablurilor aeriene, care, conform unei Hotărâri de Consiliu Local trebuiau mutate în subteran încă din anul 2015.

Detalii

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

A fost semnat contractul de extindere la patru benzi a drumului spre Aeroport! Investiția se ridică la 13,4 milioane de lei

Vești excelente pentru șoferi! Drumul care duce spre Aeroport va fi lărgit la patru benzi.

Detalii

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

[VIDEO] Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului către Aeroport! Modul inedit în care a făcut Călin Dobra anunțul

Vești bune pentru șoferi! Încep lucrările de lărgire la patru benzi a drumului județean care duce la Aeroport.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login