Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Petiţie on-line pentru redeschiderea sălilor de sport! Cum îşi argumentează proprietarii din domeniu, solicitarea?

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

De astăzi, timp de 14 zile, Timişoara este în scenariul roşu, din cauza ratei de infectare cu COVID-19, care a depăşit pragul de 3 la mie.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a decis închiderea tuturor restaurantelor, sălilor de spectacole şi evenimente, a sălilor de jocuri de noroc, dar şi a sălilor de fitness.
Timişoara devine astfel, primul singurul oraş din România în care au fost închise sălile de sport.

CITEŞTE ŞI: Aproape 200 noi cazuri de coronavirus, în Timişoara! Judeţul se apropie de pragul de infectare de 3 la mie

Decizia îi nemulţumeşte pe proprietarii de astfel de locaţii, care au iniţiat o petiţie on-line, prin care îi cer prefectului să revină asupra ei.

“Având în vedere că activitatea  este suspendată in sălile de antrenament, fitness si a tuturor spatiilor destinate activitatilor sportive  din data de 24 octombrie 2020, ceea ce afectează atât sportivii, antrenorii, cât și afacerile de profil în sine, solicităm redeschiderea sălilor de antrenament și fitness din municipiul Timișoara si judetul Timis. Motivăm cererea noastră cu următoarele:

- decizia luata de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș cu privire la închiderea sălilor de antrenament si fitness din municipiul Timișoara îngrădește drepturile omului de a face sport și acest fapt afectează implicit sănătatea fizică și psihică, când, în contextul actual, autoritățile ar trebui să sprijine cu tot ce pot sănătatea cetățenilor.

- utilizarea sălilor de fitness cu respectarea condițiilor de igienă și dezinfectare nu reprezintă un pericol mai mare decât un supermarket, mijloc de transport în comun sau orice alt magazin din cadrul unui mall.

- este dovedit științific faptul că activitatea sportivă întărește sistemul imunitar, reducând astfel riscul contactării virușilor. De asemenea, îmbunătățește starea psihică micșorând șansele dezvoltării unei depresii, anxietăți, fobii, în contextul actual în care distanțarea socială duce la izolare socială .

- atât la nivel naţional  cât şi internaţional, activitatea sportivaă nu a fost suspendată, tocmai pentru că s-a demostrat ştiinţific că persoanele care fac sport şi mişcare în mod constant, au imunitatea crescută şi şanse  scăzute de a contacta viruşi sau alte boli”, se arată în petiţia deschisă de cei de la Frieds Arena.

CITEŞTE ŞI: Noi cifre alarmante! Număr record de pacienţi cu COVID-19, la terapie intensivă

Cei care vor să semneze petiţia o pot face aici.

 

 

1 comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login