Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Pericol de explozie! Au fost descoperite 42 de bombe de artilerie, în timpul unor lucrări reţeaua de canalizare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

S-a dat alarma, după un apel la 112, prin care pompierii militari pirotehnişti au fost anunţaţi de un real pericol.

S-a întâmplat în judeţul Bihor, la ieşirea din Oradea spre Biharia, unde se efectuează lucrări la reţeaua de canalizare.

CITEŞTE ŞI: Decizie de ultimă oră! Se interzice circulaţia persoanelor şi pe timp de zi şi intervine Armata

Muncitorii au fost cei care, în timpul săpăturilor, au găsit mai multe proiectile.

În momentul în care specialiştii au ajuns la faţa locului, pe lângă cele 10 bombe descoperite de angajaţii firmei de construcţii, au fost descoeprite alte 42.

„La locul indicat de apelant au fost mobilizați pompierii militari pirotehniști din cadrul Detașamentului 2 Oradea, care, după identificarea și ridicarea celor 10 bombe de artilerie, de calibru 82 de milimetri, au procedat la verificarea zonei, descoperind încă 42 de astfel de muniții”, transmite ISU Bihor.

Imediat după finalizarea misiunii, specialiștii pirotehnicieni au fost solicitați să intervină şi în comuna Sânmartin, unde un bărbat a găsit o bombă, în timp ce se plimba pe câmp.

Şi în acest caz, muniția a fost identificată ca fiind o bombă de artilerie, de calibru 82 de milimetri, provenită din timpul celei de-a doua conflagrații mondiale.

CITEŞTE ŞI: Explozie de infectări cu coronavirus! Aproape 200 de cazuri confirmate în ultimele în ultimele 24 de ore

Cele 53 de bombe de artilerie au fost ridicate, transportate și depozitate în condiţii de siguranţă de către echipajul pirotehnic, în vederea distrugerii ulterioare, prin explozie controlată.

 

 

Ultima modificare Marți, 24 Martie 2020 13:46

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login