Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Noi umilinţe, la adresa românilor care lucrează în Germania! Primele autocare cu muncitori au ajuns astăzi, la Timişoara

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De la 1 iunie au fost reluate cursele regulate internaţionale, iar românii care au rămas blocaţi în afara ţării, din cauza pandemiei de coronavirus, au început să se întoarcă acasă.

Primele autocare au ajuns în această dimineaţă la Timişoara, pline cu oameni care au muncit în Germania.

CITEŞTE ŞI: Date de ultimă oră! Au fost raportate 152 de noi cazuri de coronavirus!

“Am stat o oră la intrarea în Ungaria şi încă trei ore şi jumătate, la vamă, la intrare în ţară. Sunt pe drum de mai bine de 24 de ore. Toate autocare treceau, numai cele din România, nu. Suntem marginalizaţi. Nu am putut veni până acum, pentru că au tăiat aştia toate transporturile. Numai în România se întâmplă aşa ceva. Am vrut să vin acasă de Paşte, dar nu am avut cu ce. România se transformă într-o colonie. Nu avem locuri de muncă aici, suntem nevoiţi să plecăm să lucrăm peste hotare”, a spus revoltat, Vasile Lungu, unul dintre românii care s-au întors cu primele autocare.

În această situaţie sunt sute de oameni cărora li s-au terminat contractele de muncă şi nu s-au putut întoarce acasă, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi.

Sunt români care pleacă periodic în alte ţări, unde lucrează în agrigultură, în construcţii, sau îngrijesc bătrâni.

“Eu am fost la cules sparanghel. Se câştigă foarte bine, comparativ cu salariile din România, unde nu poţi să te întreţii. Cheltuielile sunt mari, nevoile multe, aşa că merg unde pot să câştig un ban”, a spus alt român care s-a întors din Germania.

Bucuria că în scurt timp îşi revăd familiile le-a fost umbrită oamenilor, de timpul mare de aşteptare din vamă.

Spun că autorităţile îi umilesc, iar pe de altă parte sunt şi revoltaţi că trebui să stea izolaţi la domiciliu, timp de două săptămâni.

A fost un drum foarte greu. Am stat mult timp în vamă. Am fost umiliţi şi acum trebuie să stăm şi în carantină... pentru ce? Mă duc periodic în Germania, la copii, pentru că nu mă descurc cu banii. Am o pensie de 1.100 de lei, după 32 de ani de muncă”, spune cu lacrimi în ochi, Argentina Sesulca, o femeie care a plecat în decembrie, să îşi viziteze copii, în Germania.

Când a vrut să se întoarcă acasa, nu a mai avut cu ce, aşa că a fost nevoită să aştepte relaxarea măsurilor.

CITEŞTE ŞI: Bătrână spulberată de o maşină, pe trecerea de pietoni! Femeia a murit în urma impactului extrem de puternic

O altă femeie a plecat să îşi conducă o rudă, pe ultimul drum. Trebuia să stea 3-4 zile, însă şederea i s-a prelungit cu câteva luni.

“Am fost la înmormântarea unui cumnat şi m-a prins pandemia acolo şi nu am mai avut cu ce mă întoarce. Noroc că am putut să stau la un nepot acolo, că altfel rămâneam pe drumuri. Am încercat să cer ajutor la Ambasada României, însă de câte ori am sunat, nu mi-a răspuns nimeni”, declară o altă româncă.

 

 

 

Ultima modificare Miercuri, 03 Iunie 2020 14:55

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login