Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

VIDEO: Preţul plătit de medicul care a vindecat zeci de bolnavi de coronavirus! Nu îşi strânge fetiţa în braţe, atunci când intră în casă

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, este poate cel mai cunoscut om al momentului, după ce a vindecat cei mai mulţi bolnavi de coronavirus din România.

Are o experienţă de aproape patru decenii în tratarea bolilor infecţioase şi a trecut prin toate etapele unei cariere de succes, de la medic stagiar la medic specialist, iar acum este medic primar la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

Nimic nu l-a pregătit însă, pentru această pandemie de coronavirus. Pentru această luptă nedreaptă cu un inamic nevăzut şi atât de periculos.

CITEŞTE ŞI: Primărie închisă de teama coronavirusului! Angajaţii refuză să mai meargă la lucru, după ce o colegă s-a îmbolnăvit

Cu mult drag pentru ceea ce face, cu mult curaj şi profesionalism, dar mai ales cu iubire faţă de semenii aflaţi în suferinţă, doctorul Musta a reuşit să transforme Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, în locul miraculos, în care pacienţii cu coronavirus se vindecă.

“Nu este uşor, ne este şi nouă frică. Suntem şi noi oameni, dar în astfel de situaţii, frica nu îşi are locul. Iar activitatea este una complexă şi dificilă, pentru că presupune o organizare foarte, foarte bună. Noi în spital am schimbat circuitele, am schimbat modul de lucru, am schimbat idei. Consider că prioritatea 1 în această bătălie este protejarea cadrelor medicale. Dacă ele se îmbolnăvesc, nu mai are cine să trateze pacienţii. Există un risc asumat, de 5%, indiferent de cât de bine eşti pregătit, există riscul de a face această boală”, spune dr. Virgil Musta.

Refuză însă, să intre în panică, pentru că nu vrea ca tocmai el, cel în care bolnavii îşi pun toate speranţele, să se lase doborât.

Şi chiar dacă ştie foarte bine cât de periculos este acest virus, nu vrea să ducă acasă, toate temerile lui. Îşi protejează cât poate de bine, soţia şi fiica în vârstă de numai 9 anişori.

Recunoaşte totuşi că acest virus blestemat a schimbat viaţa tuturor. Chiar şi pe a lui, care credea că le-a văzut pe toate.

A văzut minuni, cu oameni care şi-au revenit când nimeni nu le mai dădea nicio şansă, dar a văzut şi cele mai negre drame. Oameni, care au căzut seceraţi, fără ca nimeni şi nimic să prevestească ceva. Mărturiseşte însă, că ce vede acum, întrece orice limită.

„Am văzut această tendinţă de egoism la unele persoane care spun: ce dacă îmbolnăvesc? Eu fac o formă uşoară… ce-mi pasă mie de cei de 80 de ani care mor?! Nu putem gândi aşa, dar din păcate sunt oameni care gândesc aşa”, spune cu mâhnire, dr. Virgil Musta

Încearcă să nu se lase compleşit de tristeţe, atunci când întâlneşte astfel de oameni.

Merge mai departe şi face ce ştie mai bine: vindecă pacienţi care au boli contagioase, iar mai nou, se ocupă doar de cei cu cororavirus.

CITEŞTE ŞI: Cea mai tânără pacientă ucisă de COVID - 19! Era internată la terapie intensivă de câteva zile

A vindecat mai mult de jumătate dintre cei pe care i-a îngrijit, ceea ce plasează Timişul pe primul loc din ţară, la cazuri vindecate. Pentru asta însă, plăteşte un preţ: a renunţat la cea mai mare bucurie a lui: aceea de a-şi strânge fetiţa în braţe, după o zi istovitoare.

“De fiecare dată când veneam acasă, fugea şi îmi sărea în braţe. Era bucuria mea. Este cel mai frumos lucru pe lume, când copilul îţi zâmbeşte şi îţi sare în braţe de bucurie că te vede. Acum i-am spus că îmi pare rău, dar acest gest îl putem face doar după ce eu îmi fac programul de spălat pe mâini şi dezechipat. După aceea ne putem lua în braţe şi pupa”, povesteşte doctorul Virgil Musta.

 

 

 

Ultima modificare Luni, 30 Martie 2020 09:37

2 comentarii

 • Toma Nicoleta

  Sunteti special, felicitari doctore ❤

  Raportează Toma Nicoleta Marți, 31 Martie 2020 13:06 Link la comentariu
 • Maricica Popescu

  Mult, mult respect sa va tina bunul Dumnezeu sănătos pe dvs si familia dvs.Doamne ajuta sa mai puteti salva oameni suntem tare tare speriati di ingrijorati de ceea ce se intampla .O seara binecuvsntata va dorim din tot dufletul!

  Raportează Maricica Popescu Marți, 31 Martie 2020 00:20 Link la comentariu

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

 • 1
 • 2
 • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login