Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Medici din Timişoara, detaşaţi de urgenţă la Arad, să gestioneze criza din Spitalul Judeţean

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Criza prin care trece Spitalul Judeţean Arad, unde sute de cadre medicale au demisionat sau au intrat în concedii medicale, va fi rezolvată în cel mai scurt timp.

Asta spune ministrul Sănătăţii, care în primă fază a efectuat o vizită în teritoriu, pentru a vedea care este situaţia.

Astăzi, Nelu Tătar a spus că Aradul, alături de Deva, riscă să ajungă în cazul Sucevei, dacă lucrurile nu revin la normal.

CITEŞTE ŞI: Date de ultimă oră, prezentate de autorităţi! Sunt peste 3.000 de bolnavi de coronavirus

De altfel, cele trei oraşe au fost nominalizate de ministrul Sănătăţii ca find cele mai mari focare de infecţie cu COVID-19 din ţară.

Astăzi au fost anunţate primele măsuri pentru Arad, unde vor ajunge mai mulţi medici de la Timişoara.

“Printr-un Ordin al Comandantului Acțiunii, Secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență,  dr. Raed Arafat, s-a aprobat detașarea la Arad, în perioada 3-8 aprilie 2020, a patru cadre medicale din Județul Timiș, după cum urmează: doi medici epidemiologi din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică Timișoara, un medic specialist ATI din partea Spitalului Clinic Militar de Urgență Timișoara, respectiv un medic specialist medicină de urgență din cadrul UPU-SMURD Timiș.  Mandatul celor patru cadre medicale este de a efectua o analiză a situației generale și a celei din Spitalul Clinic Județean Arad, urmând ca la finalul detașării să înainteze un set de propuneri și să urmărească implementarea acestora”, anunţă Prefectura Arad.

Cei patru medici din Timișoara au participat deja la o primă ședință de lucru în cadrul căreia a fost prezentată situația la zi.

CITEŞTE ŞI: Amenzi de peste 450.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de restricționare a circulației

Acum, urmează ca doctorii să meargă pe teren, să vadă exact cum se desfăşoară activitatea la Spitalul Judeţean, dar şi la Direcţia de Sănătate Publică Arad.

În funcţie de ceea ce vor găsi, vor face o analiză şi vor propune măsurile care se impun, pentru redresarea sistemului sanitar din Arad.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login