Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Medicamentul pentru coronavirus care face minuni în America, administrat şi pacienţilor din Timişoara

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După o serie de studii clinice, care i-au dovedit eficienţa în cazul bolnavilor de coronavirus din SUA, Remdesivirul a ajuns şi în ţara noastră.

Câteva dintre doze sunt la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara unde, în primă fază este administrat unui număr de nouă bolnavi.

Remdesivir a ajuns în atenţia opiniei publice, după ce Donald Trump a cerut ca medicamentul să fie aprobat urgent, în tratamentul pacienţilor cu COVID-19, pentru că s-a demonstrat că are rezultate bune.

CITEŞTE ŞI: Aproape 700 de morţi şi peste 12.000 de persoane infectate cu noul coronavirus! Situaţia actualizată privind pandemia de COVID-19

“Am primit ca tratament campasional, remdesivirul, alaltăieri, iar de ieri am început să îl introducem la pacienţii de la terapie intensivă, care sunt cu forme grave de boală. Deocamdată nu vă pot spune ce eficienţă are. Va fi administrat timp de zece zile, la nouă pacienţi, după care vom analiza rezultatele şi vom putea trage o concluzie. Acest medicament ar trebui să îmbunătăţească starea clinică şi, să sperăm, să salveze vieţi”, a explicat dr. Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Remdesivirul este un antiviral care a fost folosit şi în epidemia de Ebola, dar şi în alte boli, iar acum studiile i-au demonstrat eficienţa şi în infecţia cu COVID-19.

Totuşi, dat fiind că studiile sunt puţine şi făcute pe un număr relativ scăzut de pacienţi, specialiştii spun că este prematur să se spună dacă este sau nu, cel mai bun tratament împotriva COVID-19.

Cert este că nu are efecte adverse notabile.

„Este o dispută la nivel internaţional. Americanii spun că este deosebit de eficient, că au rezultate foarte bune, se studiază şi în Europa, aparent cu rezultate bune, în schimb chinezii spun că nu au deloc rezultate cu acest medicament. Ei au rezultate cu medicamentele produse la ei în ţară. Cred că este şi o dispută economică între marile puteri. Noi nu intrăm în această dispută. Noi sunte bucuroşi dacă putem primi aceste medicamente pentru că reprezintă o şansă pentru pacienţii noştri”, a mai spus doctorul Virgil Musta.

CITEŞTE ŞI: Deputatul Marian Cucșa cere Guvernului să dea o nouă Ordonanță de Urgență, pentru ca un părinte să poată sta acasă cu copiii și după ridicarea stării de urgență

Remdesivirul are în componenţă o moleculă antivirală, recomandată în cazul pacienţilor cu coronavirus în stare critică, dar care nu prezintă boli renale sau hepatice grave.

 

 

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login