Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Maternitatea Bega ar trebui să preia și cazuri non-COVID! Reacția directorului: Spitalul nu poate asigura circuite separate. Este un genocid

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Haos în sistemul de sănătate timișean! O ordonanță a Ministerului Sănătății modifică lista spitalelor suport pentru pacienții cu COVID-19.

Conform documentului, Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul CFR au fost scoase de pe listă, rămânând ca spital suport doar Municipalul din Lugoj.

CITEȘTE ȘI: SDM Timișoara se alătură luptei împotriva coronavirusului și donează 100.000 de lei

Totodată, Maternitatea Bega, care se află în subordinea Spitalului Județean, și care a fost desemnat să preia doar cazurile pacientelor infectate cu COVID-19, acum trebuie, confom Ordonanței Ministerului Sănătății, să preia și celelalte paciente neinfectate.

Decizia îl revolta la maximum pe directorul Maternității, Marius Craina, care susține că unitatea nu poate asigura circuite separate pentru pacientele depistate pozitiv și cele sănătoase. Asta din cauza construcției clădirii în care funcționează maternitatea și care nu permite realizarea de culoare separate.

Am trimis o adresă către conducerea Spitalului Județean pe care să o transmită mai departe Ministerului Sănătății, cu privire la schimbarea acelui ordin. Noi nu putem asigura circuite separate pentru pacientele depistate pozitiv și cele negativate. E genocid dacă trebuie să facem asta. Structura clădirii nu ne permite acest lucru. Avem un singur acces spre etaj, casa scărilor, și nu putem să facem circuite separate. Clădirea Maternității Bega are peste 100 de ani, și nu a fost contruită pentru unitate sanitară. Riscul de a se intersecta pacientele pozitive și negative este extrem de mare și nu putem ne asumăm responsabilitatea”, spune directorul Maternității Bega, Marius Craina.

CITEȘTE ȘI: Crește numărul deceselor cauzate de noul coronavirus, în România! Bilanțul oficial: 141 de morți

În momentul de față la Maternitatea Bega sunt tratate pacientele depistate pozitiv. Directorul Marius Craina trage și un semnal de alarmă, și anume spune că nou născuții nu au nicio vină pentru situația în care ne aflăm și că prin decizii pripite micuții pot fi infectați chiar în primele zile de viață.

Acum tratăm pacientele depistate pozitiv cu COVID-19. Vom respecta orice ordin venit de la București, dar nu vom răspunde de ce se va întâmpla. Nu vrem Suceava, nu vrem Arad, nu vrem Deva, să se întâmple la noi.  Avem două leuheze și o gravidă, și cinci nou născuți, în momentul de față. Vom mai primi în cursul zilei de astăzi câteva paciente de la Maternitatea Odobescu. Atrag atenția asupra nou născuților care n-au nicio vină, și astfel le este pusă viața în pericol”, mai spune Craina.

Ultima modificare Sâmbătă, 04 Aprilie 2020 16:15

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login