Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Mărturia uluitoare a unui bărbat care a stat în carantină, la Timişoara: A fost mai rău ca la puşcărie şi nu am fost consultat de niciun medic

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În perioada stării de urgenţă, zeci de mii de români au stat în carantină instituţionalizată, măsura fiind luată pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

În realitate însă, nimeni nu ştie dacă oamenii au plecat din centrele de carantină sănătoşi sau infectaţi cu COVID-19, pentru că ei nu au fost consultaţi de specialişti.

O spune Costel Popa, din judeţul Timiş, care de 8 ani lucrează ca îngrijitor de bătrâni în Germania şi Austria.

CITEŞTE ŞI: Afacere pe vreme de pandemie! Închiriau maşini pe care le vindeau, în baza unor acte false

S-a întors de la Viena, cu primul tren special, pus la dispoziţie de autorităţile austrice, iar când a ajuns la Timişoara a fost dus în carantină, la un hotel din oraş, deşi îşi făcuse pe banii lui, testul pentru COVID-19, în Austria.

“Am fost lipsit de libertare, încuiat în cameră, mai rău ca la puşcărie. Eu nu am vrut să-mi plătească mie statul hotel şi mâncare. Am înţeles că suma decontată pentru o singură persoană este de 4.200 de lei. Nu ştiu ce interese sunt, dar probabil că, fiind vorba despre bani europeni, trebuie să fie justificaţi cumva. Cine ştie al cui e hotelul? Că al meu sigur nu e”, spune Costel Popa.

Bărbatul este cu atât mai revoltat cu cât, pe toată perioada de carantină, nu a fost consultat, nici măcar telefonic, de vreun medic.

Puteam să fiu infectat cu COVID-19 şi nimeni nu ştia. Nu mi se pare normal. Nu mi-a verificat nimeni niciodată starea de sănătate, temperatura sau altceva. Doar când am ameninţat că intru în greva foamei a venit o ambulanţă, iar echipajul medical mi-a făcut un EKG, mi-a verificat temperatura şi tensiunea. Nici măcar nu am fost sunat de vreun specialist în toată această perioadă, ca să vadă dacă sunt bine, sau am simptome de coronavirus”, a mai declarat Costel Popa.

Şi chiar dacă, timp de două săptămâni niciun medic nu l-a consultat, la finalizarea perioadei de carantină de fost declarat perfect sănătos.

Documentul care atestă acest lucru a fost întocmit de un jandarm şi recepţionera hotelului.

“Când s-a terminat perioada de carantină de 14 zile, mi s-a deschis uşa la camera, am mers jos la recepţie, am semnat, mi s-a dat o hârtie precum că am stat două săptămâni în carantină şi că sunt clinic sănătos, fără să ne verifice cineva. Nu a fost nimeni de la DSP. Documentul mi-a fost dat de recepţioneră şi un jandarm”, a mai spus Popa.

CITEŞTE ŞI: Anunţ de ultimă oră! Se deschid terasele şi plajele! Ce condiţii trebuie să fie respectate?

Bărbatul a împlinit 55 de ani exact în ziua în care a fost dus în carantină.

Mărturiseşte că i-a fost greu să îşi sărbătorească ziua de naştere departe de familie.

Şi-a văzut fiul şi nepoţica de 4 ani, doar de la fereastra hotelului.

 

 

 

Ultima modificare Vineri, 29 Mai 2020 11:50

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login