Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

Lovitură dură pentru 5 dintre greii acuzaţi în dosarul şpăgilor din vama Nădlac! Judecătorii de la ICCJ i-au plasat în arest la domiciliu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis contestaţia procurorilor DNA Timişoara, şi au schimbat măsura judiciară în cazul inculpaţilor din dosarul şpăgilor de la DRDP Timişoara.

Este vorba mai exact despre Lucaciu Mircea Andrei, Băeţan Vasile Alin, Horgea Cristian, Stoenescu Anca Patricia, Pascu Patriciu Mirel, Miuţescu Elisabeta, Ispravnic Cristian Ilie şi Dima Cristian, care iniţial au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar ulterior au fost lăsaţi în libertate.

Doar trei dintre ei şi anume Cristian Horgea, Elisabeta Miuţescu şi Cristian Ispravnic au fost plasaţi sub control judiciar.

CITEŞTE ŞI: GALERIE FOTO: Excelenţa, premiată la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Timişoara! A avut loc Gala Premiilor USAMVBT

Acum, judecătorii de la ICCJ au decis ca toţi trei, precum şi  Lucaciu Mircea Andrei şi Dima Cristian să fie plasaţi sub arest la domiciliu, pe o durată de câte 30 de zile.

De asemenea, s-a schimbat măsura judiciară în cazul inculpaţilor Băeşan Vasile-Alin şi Pascu Patriciu-Mirel care sunt pentru următoarele 30 de zile, sub control judiciar.

În acelaşi dosar al şpăgilor din vama Nădlac, au fost audiaţi şi patru parlamentari PSD: deputaţii de Arad, Florin Tripa şi Dorel Căprar, senatorul Ioan Chisăliţă şi deputatul Luminţa Jivan, ultimii doi din Caraş-Severin.

Iniţial, cei patru au avut calitatea de martor, însă la Chisăliţă s-a schimbat încadrarea juridică, fiind acum inculpate.

Conform procurorilor DNA Timişoara, suspecţii sunt acuzaţi de trafic de influenţă precum şi dare şi luare de mită.

Pentru accederea în diverse funcţii, în cadrul DRDP Timişoara, erau solicitate sume de bani de până la 10.000 de euro, bani care erau împărţiţi, de jos în sus, pe scara ierarhică.

Pentru a-şi acoperi aceste cheltuieli, cei care lucrau în vama Nădlac cereau şpagă de la trasnportatori, iar o parte a banilor ajungea la PSD Arad.

CITEŞTE ŞI: Polițiștii au devenit ajutoarele lui Moș Crăciun pentru o zi! Au dus cadouri unor familii greu încercate

În schema erau implicaţi directorul DRDP - Cristian Ispravnic, soţul fostei prefecte de Arad, Cristian Horgea, care era şef la Cântar, în Vama Nădlac II, şeful Serviciului Juridic din cadrul DRDP Timişoara, Mirel Pascu, dar şi alţi angajaţi ai aceleeaşi instituţii.

Pe aceeaşi temă: 

Directorii şpăgari au ieşit cu cătuşe de la DNA! Opt persoane au fost reţinute şi duse la Bucureşti

Video: Filmul şpăgilor din dosarul PSD Arad! Reţeaua infracţională creată de liderii politici

Lideri PSD, în vizorul DNA! Un deputat a fost adus la audieri, dis de dimineaţă, la sediul DNA Timişoara

Este oficial! Cei trei parlamentari PSD, ridicați de DNA, puși sub urmărire penală! Alte 12 persoane cercetate în același dosar

Foștii miniștrii Răzvan Cuc și Mihai Fifor, așteptați la DNA Timișoara, la fel și deputatul PSD Luminița Jivan

 

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login