Telefon: 0731 028 626

Contact: [email protected] | Publicitate: 0731 028 626

[Live text] Polițistul din Recaș ucis în misiune, condus astăzi pe ultimul drum!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cristian Amariei, polițistul ucis în misiune, condus astăzi pe ultimul drum de sute de oameni!

Slujba de înmormânatare va începe la ora 14.00. Cristian Amariei va fi înmormânatat cu onoruri militare și se vor trage trei salve de focuri de armă în memoria lui. Va fi purtat pe umeri de Garda de Onoare. Totodată, polițistul erou va fi avansat în grad de subinspector postmortem.

Polițistul ucis duminică în timp ce participa la capturarea unui bărbat de 47 de ani din Lugoj, condamnat la închisoare pentru tentativă de tâlhărie și dat în urmărire internațională. Acesta a fost împușcat de două ori, în zona pieptului și a gâtului, de către Ionel Marcel Lepa, care apoi a reușit să scape de polițiști. Criminalul a fost prins în noaptea de luni spre marți într-o casă din Remetea Mare, unde era adăpostit de un prieten.

Cristian Amariei a lăsat în urma sa o soție îndurerată și doi copii.

Slujba de înmormântare va fi oficiată de un sobor de preoți în frunte cu mitropolitul Banatalui, IPS Ioan Selejan. 

UPDATE 1

Zeci de polițiști au ajuns la capela cimitirului din Recaș, pentru a-i aduce un ultim omagiul colegului ucis la datorie.

În urmă cu puțin timp a ajuns și Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor, care a adus o coroană de flori.

Greu de descris sentimentele care ne încearcă în acest moment de cumpănă. Este încă o zi de doliu în Poliția Română, iar întrebarea se pune dacă ne oprim aici, sau putem diminua aceste efecte, putem umbla la cauze, avem capacitatea să căutăm și să reținem și să le corectăm pentru că sunt cauze principale. Nu trebuie să mergem într-o logică dinasta cum că au greșit cei de la Timișoara sau cei de la vreun serviciu, problema de fond este la cap, problema de fond este a sistemului, mai exact subfinanțarea sistemului, practic de multe ori ni se cere să desfășurăma cțiuni fără nimic, sau cu mâinile goale, și doi, lipsa de competență la nivelul ministerului de interne care creează mari probleme în aplicarea legii. Și ar mai fi o cauză pe care noi tot o ridicăm și anume protecția reală a polițistului, vorbim de infracțiunea de ultraj care este neîndestulătoare, se exemplu se sancționează cu o amendă sau închisoare de la 1 la 3 luni. Imaginați-vă că îți dă cu toporul în cap, îți aplică 47 de lovituri de cuțit, două cartușe, ca să constate cineva că există infracțiunea asta. Nu putem gestiona corespunzător această infracțiune de ultraj, trabuie să o redefinim, să o modificăm și să oferim o pretecție reală polițistului. Uitați-vă la planul B, de aplicare, când polițistul folosește armamentul este hărțuit din punct de vedere al urmăririi penale, este abandonat de statul român în fața legii. Nimeni nu îi asigură protecție. E clar că dacă nu avem prezumția de legalitate, dacă polițstul nu are protecție nici el nu poate la rândul lui să ofere mai multă protecție, decât i se oferă lui. De mult timp încercăm să introducem această prezumție de legalitate. Anul acesta avem doi morți, în 2017, doi morți”, spune Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor,

UPDATE 2

Peste 100 de polițiști au ajuns deja la cimitirul din Recaș, unde urmează să fie înmormântat în scurt timp Cristian Amariei. De menționat este faptul că sunt prezenți și polițiști din județele învecinate, precum Arad, Caraș-Severin sau Hunedoara. Cu toții au venit cu flori albe în mână.

UPDATE 3

A început slujba de înmormântare a polițistului Cristian Amariei. Sicriul cu trupul neînsuflețit, învelit în tricolor este purtat pe umeri de membrii Gărzii de Onoare de la capelă la cimitir.

Peste 1.000 de oameni au venit să-i aducă un ultim omagiu polițistului și să-l conducă pe ultimul drum, printre aceștia se numără și șeful Poliției Române, conducerea IPJ Timiș, directorul Penitenciarului Timișoara, președintele Consiliului Județean Timiș și mulți alții. 

În fața Cimitirului Ortodox din Recaș a început slujba de înmormânare oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu ÎPS Ioan Selejan.

UPDATE 4

În urmă cu puțin  timp a fost citit ordinul de înaintare în grad. Cristian Amariei fiind avansat postmortem în grad de subinspector. Totodată a primit și emblema de onoare pentru că a murit în misiune.

grad 1

 UPDATE 5

Unei polițiste i s-a făcut rău în timpul slujbei de înmormântare. Aceasta a fost dusă pe brațe de colegi până la ambulanță, unde i s-au acordat îngrijiri medicale.

UPDATE 6

Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan i-a înmânat o icoană fiului lui Cristian Amariei. Acesta a ținut și un discurs emonționant și abia a reușit să-și stăpânească lacrimile. Mai mult decât atât, ÎPS Ioan Selejan le-a transmis polițiștilor să-i ducă o poză de la înmormântare și criminalului, în spatele gratiilor, pentru a vedea că nu a rănit un singur om atunci când l-a împușcat pe Cristian Amariei, ci sute de oameni.

UPDATE 7

Chiar în aceste momente sicriul cu trupul neînsuflețit, învelit în tricolor, este dus la groapă, pe acordurile de fanfară.  

cruce 2 1

UPDATE 8

Militarii au tras trei salve de focuri de armă în memoria polițistului Cristian Amariei, după care a fost intonat Imnul României, iar sirenele autospecialelor de poliției au pornit și au sunat timp de câteva minute. 

Slujba de înmormântare s-a încheiat.

Ultima modificare Joi, 06 Iunie 2019 16:38

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.

Administrație

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Focuri de armă, lângă Timişoara! Poliţiştii au capturat un individ care a ieşit din casă, fără a respecta Ordonanţa Militară

Nu mai puţin de patru focuri de armă au fost trase de poliţiştii timişeni care au vrut să oprească în trafic, un autoturism.

Detalii

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Încă un deces, provocat de coronavirus! Numărul morţilor a ajuns la 18

Creşte numărul deceselor în rândul pacienţilor care au afecţiuni cronice şi au fost diagnosticaţi şi cu coronavirus.

Detalii

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

FOTO: Tren mistuit de flăcări! Pasagerii şi mecanicul de locomotivă au reuşit să se salveze

Incendiu violent în această dimineaţă, când flăcările au distrus complet, un tren de călători.

Detalii

Cele mai noi articole

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Fii sursa noastră!

Ai filmat un eveniment care crezi c-ar putea deveni o știre? Ai imagini spectaculoase și vrei să le vadă o țară întreagă?

Trimite-le prin formularul de contact. Dacă e chiar tare, noi îl publicam. Iar dacă e foarte tare, îl și premiem. Cel mai bun articol va fi premiat în fiecare săptamana, iar câștigătorul va fi anunțat pe www.sursadevest.ro în fiecare zi de luni.

Login